Zakelijk

Aansprakelijkheidsverzekering bij gehuurde zaken

Aansprakelijkheidsverzekering nieuws

Onze top 5 aansprakelijkheidsverzekeraars

Aansprakelijkheidsverzekering bij gehuurde zaken

1 minuut leestijd

De Aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren kent een aantal uitsluitingen. In dit soort gevallen vergoedt de verzekering de schade niet. Een zo’n uitsluiting geldt bij gehuurde spullen, de verzekering dekt immers geen opgelopen schade bij gehuurde zaken.

Stel je besluit een feest te geven. Om het feest wat meer sfeer te geven lijkt het je een goed idee om een partytent te huren. Bij het opbouwen van de partytent breek je echter één van de stokken. Nu vraag je je af of de Aansprakelijkheidsverzekering deze opgelopen schade dekt. Het antwoord op deze vraag is bot gezegd: nee.

Voor een ander voorbeeld besluit je een vakantiehuisje te huren in eigen land. Tijdens het koken vliegt de vlam in de pan en hierdoor heeft een deel van de keuken brandschade. Ook in dit geval dekt de Aansprakelijkheidsverzekering de opgelopen schade niet.

Om bij gehuurde zaken toch verzekerd te zijn is het aan te raden om een verzekering af te sluiten bij het verhuurbedrijf. Zo kom je niet voor onaangename verassingen te staan bij gelegenheden als een weekendje weg in eigen land.

Voor meer informatie over de Aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren kunt u terecht op verzekering.nl/Aansprakelijkheidsverzekering.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven