Aansprakelijk in het buitenland?

Aansprakelijkheidsverzekering nieuws

Onze top 5 aansprakelijkheidsverzekeraars

Aansprakelijk in het buitenland?

2 minuten leestijd

Je hebt in Nederland je aansprakelijkheidsverzekering afgesloten. Als je naar het buitenland gaat voor vakantie, werk of school vraag je je natuurlijk wel af of je aansprakelijkheidsverzekering ook in het buitenland geldig is. Het antwoord daarop is: ja! Echter werkt het in het buitenland net iets anders dan in Nederland. Maar wat zijn de verschillen tussen Nederland en het buitenland? En waarom is dat dan?

De aansprakelijkheidsverzekering biedt dekking in het buitenland. Het kan zo zijn dat je per ongeluk schade aanbrengt in het buitenland. Je bent hier net als in Nederland aansprakelijk voor. De aansprakelijkheidsverzekering vergoedt ook in het buitenland het bedrag van de aangebrachte schade. Echter zijn er wel een aantal verschillen.

Aansprakelijkheidsverzekering in Nederland

In Nederland wordt de door de verzekerde aangebrachte schade vergoed. Als je in Nederland op vakantie gaat geldt dat anders. Tijdens een vakantie in het binnenland vallen gehuurde spullen zoals fietsen of een huisje niet onder de aansprakelijkheidsverzekering. Bij schade aan het huisje, bijvoorbeeld een kapotte stoel of een gat in de deur, moet je vaak zelf de kosten vergoeden.

Vakantie in het buitenland

Waar in Nederland gehuurde spullen niet onder de aansprakelijkheidsverzekering vallen, wordt een vakantiehuisje in het buitenland wel meeverzekerd. Op het moment dat je schade in je huisje of daarbuiten aanricht moet je vaak eerst een waarborgsom betalen voordat je terug kan naar Nederland. De buitenlandse overheid weet dan zeker dat het slachtoffer zijn of haar geld krijgt. Meestal helpen reisverzekeraars ook met het betalen van het bedrag. Zo’n waarborgsom kan namelijk best hoog uitvallen en niet iedereen kan dat bedrag zomaar even ophoesten. Later moet je dit bedrag uiteraard terugbetalen aan de verzekeraar.

Studeren en werken in het buitenland

Veel studenten vertrekken voor een bepaalde periode naar het buitenland om stage te lopen of om te studeren. Meestal blijven ze daar dan ook een tijdje wonen. Bij een aantal aansprakelijkheidsverzekeraars kan je niet altijd je aansprakelijkheidsverzekering behouden. Ook voor werken in het buitenland geldt dezelfde regel. Als je tijdens je werkzaamheden schade aanricht biedt je Nederlandse aansprakelijkheidsverzekering hiervoor geen dekking.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven