Premies mogen niet te veel worden verhoogd

Autoverzekering nieuws

Premies mogen niet te veel worden verhoogd

1 minuut leestijd

Kifid, de toezichthouder van verzekeraars, vindt dat de premies van motorrijtuigverzekering niet te veel mogen worden verhoogd. Als de premie met meer dan tien procent wordt verhoogd mag de klant de verzekering beëindigen.

Het ging om een uitspraak over drie zaken waarin verzekeraars de premies met resp. 20%, 22% en 173% verhoogd hebben. De afgelopen maanden hebben veel verzekeraars hun premies  voor motorrijtuigen verhoogd. De premies waren door sterke concurrentie eigenlijk te laag, soms zelfs te laag om de kosten te dekken. Om de financiële positie van de verzekeraars te beschermen heeft DNB de verzekeraars verzocht om de premies naar boven bij te stellen.

Mocht uw premie ook sterk zijn verhoogd, dan is het een mooi moment om bij http://Verzekering.nl te vergelijken en een beter en goedkopere verzekering af te sluiten.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven