Zakelijk

Kort verblijf zorginstelling volgend jaar in basispakket

Zorgverzekering nieuws

Kort verblijf zorginstelling volgend jaar in basispakket

1 minuut leestijd

De opvang voor patiënten die zorg nodig hebben en om medische redenen tijdelijk niet naar huis kunnen, zal vanaf 1 januari worden opgenomen in het basispakket.


Meer duidelijkheid voor patient en zorgverlener

Dit zorgt ervoor dat er meer duidelijkheid voor de patiënten en zorgverleners komt. De zorg zal beter aansluiten op individuele wensen van de patiënten melden, minister Edith Schippers en staatssecretaris Martin van Rijn.

De regeling die nu geldt voor het zogenaamde eerstelijnsverblijf is, dat mensen nu een subsidie moeten betalen. Door de nieuwe opname in het basispakket wordt het voor de zorgverzekeraars mogelijk om deze zorg in te kopen.

Mensen die het uit het ziekenhuis komen en daardoor even niet naar huis kunnen, moeten goed worden opgevangen. Zij moeten kunnen rekenen op goede verzorging, vindt Schippers.”Het is van groot belang dat dit goed wordt geregeld. Zo voorkomen we dat mensen onnodig lang in een ziekenhuis hoeven te blijven.”

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven