Zakelijk

Zorgverzekering premie 2017 week eerder bekend

Zorgverzekering nieuws

Zorgverzekering premie 2017 week eerder bekend

1 minuut leestijd

Vanaf 2017 zijn de zorgverzekeraars verplicht de zorgverzekering premie eerder bekend te maken dan nu het geval is. De zorgverzekeraars moeten de zorgverzekering premie een week eerder bekend maken, besliste de ministerraad op vrijdag 20 mei.

Zorgverzekeraars hebben op dit moment tot 19 november de tijd om de premie van de basis- en aanvullende zorgverzekering bekend te maken. Echter is dit niet op tijd voor de belastingdienst. Hierdoor kunnen zij niet op tijd de zorgtoeslag van het aankomende jaar vast stellen. De gemiddelde zorgverzekering premie bepaald namelijk, de hoogte van de zorgtoeslag die mensen maandelijks terugkrijgen.

Week langer
Mensen krijgen in 2017 daarom een extra week de tijd om zich te oriënteren op de nieuwe zorgpolis. De laatste, nieuwe zorgpremies zullen uiterlijk 10 november bekend zijn. Verzekerden hebben dan tot 31 december de tijd om over te stappen naar een nieuwe zorgverzekering. Wanneer men voor die tijd overstapt wordt de oude polis automatisch opgezegd. Voor veel mensen is deze extra week heel erg handig, omdat zij zich nog niet dusdanig hebben georiënteerd op een nieuwe zorgverzekering.

Niet interessant
Veel mensen vinden het niet interessant om zich te oriënteren op een nieuwe zorgverzekering. Echter kunnen de meeste mensen enkele tientallen euro’s per maand besparen. Vergelijk verschillende zorgverzekeringen met elkaar en zie wat jij kunt besparen.

Overstappen helemaal niet gek!
Jaarlijks stappen er ongeveer 900.000 mensen over. Echter zijn er veel mensen die nog nooit zijn overgestapt. Vaak omdat, zij met meerdere mensen een polis hebben en dus collectief verzekerd zijn.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven