Zakelijk

Nieuwe regels schadevrije jaren worden massaal genegeerd

Autoverzekering nieuws

Nieuwe regels schadevrije jaren worden massaal genegeerd

2 minuten leestijd

Massaal negeren de autoverzekeraars de nieuwe regelingen voor de schadevrije jaren, blijkt uit onderzoek van Moneyview. Bij meer als de helft van de autoverzekeraars is helemaal niks terug te vinden in de polis over de nieuwe reglementen.

Door invoering van de nieuwe regeling wat betreft de schadevrije jaren, wil het Verbond van Verzekeraars een brede uniformering van, omgaan met schadevrije jaren, realiseren. Door deze nieuwe regeling is het voor de consument makkelijker te achterhalen over hoeveel schadevrije jaren hij of zij beschikt. Ook wordt er duidelijk wat de gevolgen zijn voor diegene zijn bonus/maluspositie en wordt er transparanter wat het gevolg is voor de premie, wanneer iemand schuldschade veroorzaakt.

Meer dan de helft voert niks door
Moneyview heeft onderzoek gedaan in hoeverre verzekeraars de nieuwe regeling ook daadwerkelijk doorgevoerd hebben in de polisvoorwaarden en wat de gevolgen zijn voor de polishouder. 45% van de verzekeraars heeft de nieuwe regeling doorgevoerd in de polisvoorwaarden. Bij ongeveer 20% van de verzekeraars is de nieuwe regeling volledig doorgevoerd. De overige 25% van de verzekeraars die, de regeling hebben doorgevoerd in de polisvoorwaarde, hebben deze slechts voor een deel doorgevoerd. Bij 55% van de verzekeraars is er niet in de voorwaarde terug te vinden welke aanpassingen er zijn doorgevoerd.

Nieuwe regeling, lagere premiestijging door schuldschade
Doordat slechts een beperkt aantal verzekeraars iets met de nieuwe regeling gedaan heeft, is er nog geen effect op de premie te bespeuren. Voor de groep verzekeraars die de nieuwe regeling volledig hebben doorgevoerd is de conclusie, dat een schuldschade gemiddeld genomen en lagere premiestijging tot gevolg heeft dan voorheen.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven