Zakelijk

Vakantiegeld waar geef jij het aan uit?

Zorgverzekering nieuws

Vakantiegeld waar geef jij het aan uit?

2 minuten leestijd

Bijna iedereen die in loondienst actief is of een uitkering heeft krijgt vakantiegeld. Wanneer je in loondienst bent, wordt er meestal uitgegaan van 8% van je brutoloon. De meeste mensen zien hun vakantiegeld eind mei op de rekening verschijnen. Niet overal geldt 8% van je brutoloon, aangezien sommige bedrijven werken met een all-in salaris en dus helemaal geen gebruik maken van vakantiegeld.

Vakantie
Ongeveer 43% van alle mensen geeft hun vakantiegeld ook daadwerkelijk uit aan vakantie. Dit is natuurlijk ook logisch, omdat wij Nederlanders nou eenmaal graag op vakantie gaan en wat extra geld kunnen we dan ook goed gebruiken.

Sparen
Veel mensen gebruiken het vakantiegeld ook om te sparen. Dat is natuurlijk lekker aangezien men in één keer beschikt over best wel wat geld.

Schulden
Het is natuurlijk geen pretje om je vakantiegeld te moeten gebruiken voor het aflossen van de schulden, maar toch gebruiken 19% van alle Nederlanders hun vakantiegeld voor het aflossen van hun schulden.

Boodschappen
12% van de mensen gebruikt hun vakantiegeld liever om boodschappen van te halen. Zij gebruiken vakantiegeld gewoon om bijvoorbeeld rekeningen en dergelijke te betalen

Verzekeringen
Een aantal mensen zal hun vakantiegeld ook gebruiken om bijvoorbeeld, hun zorgverzekering van te betalen. Voor veel mensen is het bijna onmogelijk om het hoge eigen risico wat tegenwoordig gehanteerd wordt, in één keer te betalen en daarom besluiten zij om het vakantiegeld hiervoor te gebruiken. Soms hebben mensen ook nog een achterstand met betalen en gebruiken zij het geld hiervoor. De zorgverzekering incasseert over het algemeen van redelijk veel mensen vakantiegeld.

Maak de juiste beslissing
Bedenk van te voren goed wat jij met je vakantiegeld gaat doen. Ga je toch op vakantie? Bedenk dan in ieder geval van te voren hoeveel geld je nodig hebt en hoeveel je maximaal wil uitgeven. Het is belangrijk om goed om te gaan met je vakantiegeld en het te gebruiken voor hetgeen waar het echt nodig is.

Laat ons weten wat jij met je vakantiegeld doet!!

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven