Zakelijk

Stijging van zorgkosten in 2016

Zorgverzekering nieuws

Stijging van zorgkosten in 2016

1 minuut leestijd

De verwachting is dat in 2016 de zorgkosten zullen stijgen met ongeveer 4% dit melden verschillende zorgverzekeraars. Zij denken dat deze stijging misschien nog wel verder door zal zetten tot ongeveer 6%, blijkt uit het Global Medical Trends Survey, een onderzoek onder verschillende verzekeraars door Willis Towers Watson onder 174 zorgverzekeraars.

Wereldwijde stijging
Er wordt ongeveer uitgegaan van een wereldwijde stijging van de zorgkosten. Deze stijging bedraagt ruim 9%, terwijl in 2015 de zorgkosten stegen met 8%. De belangrijkste drijfveer voor de opgelopen kosten zijn de overconsumptie van medicijnen en de toename van chronische ziekten. Ook de kosten van het ziekenhuis en intramurale zorg (zorg voor mensen in ziekenhuizen of verpleeghuizen), dragen flink bij aan de oplopende zorgkosten. Door nieuwe technologische ontwikkelingen op medisch gebied en door de demografische ontwikkelen lopen de kosten ook nog eens verder op.

Belangrijkste factoren voor kostenstijging

Toen de vraag werd gesteld over wat de belangrijkste kostenverhogende factoren zijn, waar de werkgevers en verkopers geen invloed op hebben, zei meer dan de helft van de ondervraagden(58%), dat de hoge kosten van medische technologie als belangrijkste ontwikkeling voor de opgelopen zorgkosten wordt gezien. De winstmotieven van de leveranciers(44%) blijkt ook een belangrijke factor te zijn. Wat opvallend is, is dat 75% van de ondervraagde personen, het overmatig gebruik van zorg dat door artsen aanbevolen wordt, als belangrijkste factor voor de kostenstijging.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven