Zakelijk

Dé reisverzekering voor de festivalganger

Reisverzekering nieuws

Dé reisverzekering voor de festivalganger

2 minuten leestijd

Mysteryland, Defqon en Decibel, zomaar wat voorbeelden van grote weekendfestivals in Nederland. Een heel weekend lang onbezorgd feesten en gek doen, wie wil dat nou niet. Echter zijn er genoeg dingen die een festival kunnen verpesten zoals, de hele dag regen, slechte muziek en vies bier. Allemaal dingen waar je als ”weekend warrior” niet op zit te wachten.

De meeste festivalgangers slapen in tenten of een huisje om zo toch nog een heel klein beetje rust te pakken tussen al het gefeest door. Je bent natuurlijk nooit alleen op zo’n groot terrein en er bestaat dus altijd een kans dat er mensen zijn die spullen stelen. Stel je hebt heel de dag gefeest en komt terug bij je tent. Je dacht slim te zijn door je telefoon achter te laten in de tent,om te voorkomen dat je deze kwijt zou raken. Je doet de tent open en wat blijkt, telefoon weg. Niet alleen je telefoon is weg maar ook je schoenen zijn gestolen en je tent is gesloopt. Heel je festival verpest. Je komt niet meer in de feeststemming, want je moet de rest van het weekend met je vieze doorweekte schoenen lopen en je kan niemand meer vinden, want je telefoon is weg. Slapen doe je ook niet meer goed want er zit een scheur in je tent. Het ergste is nog dat jij zelf mag opdraaien voor de opgelopen schade. Wanneer je thuis komt kan je op zoek gaan naar nieuwe schoenen en een nieuwe telefoon.

Een doorlopende reisverzekering voorkomt dat jij opdraait voor de geleden schade
Het afsluiten van een doorlopende reisverzekering voorkomt dat wanneer er spullen van jou worden gestolen op een weekend festival, jij zelf moet opdraaien voor de kosten. Je bent immers een weekend weg en een reisverzekering, verzekerd jou dus van een onbezorgd weekend feesten en gek doen. Een standaard doorlopende reisverzekering dekt vaak alle opgelopen schade aan je bagage. . Diefstal van bijvoorbeeld een smartphone of je schoenen worden in de meeste gevallen gewoon vergoedt. Voorkom een ”bad trip” doordat je spullen zijn gestolen. Zorg ervoor dat je goed verzekerd op pad gaat en laat jouw spullen verzekeren.

Toch niet naar een festival
Mocht je op het laatste moment toch niet naar een festival kunnen vanwege ziekte van jou of een van je familieleden een andere reden, check dan even je doorlopende annuleringsverzekering. In de meeste gevallen zullen zij opdraaien voor de kosten van bijvoorbeeld een festival kaartje.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven