Zakelijk

Doorlopende reisverzekering, check deze voor je weggaat!

Reisverzekering nieuws

Doorlopende reisverzekering, check deze voor je weggaat!

3 minuten leestijd


Heel veel Nederlanders beschikken over een doorlopende reisverzekering en denken hierdoor dat zij voor alle mogelijke ongevallen in het buitenland verzekerd zijn. Mensen die hier zomaar vanuit gaan kunnen wel eens bedrogen uitkomen.

Wat is een doorlopende reisverzekering?

Zoals de meeste vast wel weten is een doorlopende reisverzekering, een verzekering die jou en jouw gezinsleden(mits opgenomen in de polis) het hele jaar door dekt voor ongevallen tijdens vakantie of een weekendje weg.

Waarom een check voordat je op vakantie gaat?

Het is heel erg belangrijk om je doorlopende reisverzekering te checken voordat je daadwerkelijk op vakantie gaat, omdat je doorlopende reisverzekering mogelijk niet hetgeen dekt wat je gaat doen op je vakantie.

Welke dekking voor welke vakantie?

1. Gezinssamenstelling, check goed in je polis of iedereen van het gezin ook daadwerkelijk is opgenomen in de polis van je doorlopende reisverzekering. Zo zorg je ervoor dat iedereen goed verzekerd is tijdens de vakantie.

2. Dekkingsgebied, kijk goed binnen welk gebied jij verzekerd bent. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je alleen binnen Europa verzekerd bent. Wanneer je dus op vakantie naar Amerika gaat is het belangrijk om je dekkingsgebied uit te breiden.

3. Bagage, wellicht neem je spullen mee zoals, een smartphone of een laptop. In dat geval is het belangrijk om goed te kijken welke vergoeding jouw reisverzekering biedt. In de meeste gevallen is het mogelijk om het verzekerde bedrag te laten verhogen waardoor jouw spullen goed verzekerd zijn.

4. Bijzondere sporten/sportuitrusting, ga je op vakantie bijzondere sporten uitvoeren laat dit dan meeverzekeren. Sporten zoals een potje voetbal of handbal zijn vaak al meeverzekerd maar sporten die meer gevaar met zich meebrengen zoals, kiten, raften, bergbeklimmen vaak niet. Vaak heb je voor dit soort sporten ook sportuitrusting nodig. Dit is ook vaak niet meeverzekerd in een basis doorlopende reisverzekering en het is dus ook belangrijk om goed te kijken wat wel en niet verzekerd is wanneer je avontuurlijke sporten gaat beoefenen.
5.Geld, ben je van plan om contant geld mee te nemen? Of een reischeque? Dan is het belangrijk om dit ook op te nemen in je verzekering. Met een uitgebreidere dekking zorg je er in ieder geval voor dat je verzekerd bent tegen verlies of diefstal.

6.Medische kosten, het is altijd belangrijk om te weten hoe je medisch verzekerd bent. Hiermee voorkom extra kosten bij een medisch ongeval en weet je altijd zeker dat je recht hebt op goede verzorging.

7.Automobilistenhulp, wanneer je niet met de auto op vakantie gaat heeft dit geen toepassing op jou. Wanneer je wel met de auto op vakantie gaat is het belangrijk om ervoor te zorgen dat wanneer, je auto pech krijgt je, vervangend vervoer krijgt in het buitenland. Zo kan je in ieder geval je reis voortzetten.

Doorlopende verzekering vaak goedkoper
In de meeste gevallen is het afsluiten van een doorlopende reisverzekering goedkoper, als het eenmalig afsluiten van een reisverzekering. Zo kan je bijvoorbeeld een doorlopende reisverzekering afsluiten voor € 1.67 per maand wat neer komt op € 20 per jaar. Vaak kost een eenmalige reisverzekering voor een vakantie van 10 dagen ook iets rond de € 20. Echter is deze reisverzekering eenmalig en mocht je dus een keer in datzelfde jaar op vakantie gaan of een weekend weg, ben je met een doorlopende reisverzekering wel verzekerd.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven