Zakelijk

Het aantal autodiefstallen neemt af, autoverzekering premie ook?

Autoverzekering nieuws

Het aantal autodiefstallen neemt af, autoverzekering premie ook?

2 minuten leestijd

De auto’s van tegenwoordig zijn steeds beter beveiligd. Het is daarom voor de gemiddelde dief steeds moeilijker om in te breken bij een auto of om een auto te stelen. Ook in het eerste kwartaal van 2016 is het aantal gestolen vervoersmiddelen gedaald.

In de eerste drie maanden zijn er ongeveer 6463 auto’s en andere vervoersmiddelen zoals, motoren en bedrijfswagens gestolen. Dat is ruim 4.9% minder dan een jaar eerder in dezelfde periode. Dit laten de cijfers van de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc) zien.

Nieuwe auto’s minder in trek
Vooral de nieuwere auto’s zijn minder in trek bij de criminelen. Dit is logisch aangezien deze auto’s ook beter beveiligd zijn dan oudere. De nieuwere alarmsystemen en GPS-systemen in de auto’s zorgen ervoor dat de auto makkelijk kan worden opgespoord en deze minder makkelijk gekraakt kunnen worden door de criminelen.

Lichte bedrijfsauto’s zijn hot
Het meest opvallend is dat kleinere bedrijfsauto’s wel erg in trek zijn bij de dieven. Dit is de enige categorie die een stijging kent namelijk, 7.6%. Alle overige categorieën kennen een daling en een forse ook. Motoren kennen een daling van 9%, bromfietsen van 3,1%, caravans 41,7% en aanhangers 20,9%.

Amsterdam voor het eerst geen koploper
Verder is opvallend dat Amsterdam voor het eerst sinds lange tijd de regio is die niet de meeste gestolen voertuigen achter zijn naam heeft. De regio Oost-Nederland gaat aan kop met 990 gestolen voertuigen terwijl Amsterdam er één minder heeft. Voor Amsterdam betekent dit een daling van 10.6% vergeleken met een jaar eerder.

Tip
Wanneer jij je auto goed laat beveiligen zal in de meeste gevallen de premie die je betaald voor je autoverzekering dalen. Er zijn 5 verschillende niveaus van beveiligen. Vaak zitten op nieuwere auto’s al een aantal van deze beveiligingssystemen en valt jouw auto al snel binnen categorie 2 of 3.

-Beveiligingsklasse 0: Geen beveiliging
-Beveiligingsklasse 1: Startonderbreker.
-Beveiligingsklasse 2: Een startonderbreker en alarmsysteem
-Beveiligingsklasse 3: Startonderbreker, alarmsysteem en hellingdetectie(alarm wanneer de auto wordt gelift).
-Beveiligingsklasse 4: Startonderbreker, alarmsysteem, hellingdetectie en een voertuigvolgsysteem(laat zien wat de locatie van de auto is).
-Beveiligingsklasse 5: Startonderbreker, alarmsysteem, hellingdetectie en een automatisch voertuigvolgsysteem.

Laat jouw auto dus goed beveiligen, dit zal je op de lange termijn alleen maar geld besparen. Ook voorkom je hiermee een hoop ongemak.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven