Zakelijk

Ik ga op vakantie en ik verzeker?

Reisverzekering nieuws

Ik ga op vakantie en ik verzeker?

3 minuten leestijd


Ongeveer 10.7 miljoen Nederlanders gaan dit jaar op vakantie. Maar liefst 7.6 miljoen Nederlanders trekken naar het buitenland. De meeste reizigers sluiten ,zonder daar verder over na te denken, een reisverzekering af. Dit klinkt misschien goed en verstandig, maar eigenlijk weten de meeste Nederlanders niet waarvoor zij een verzekering afsluiten.

Wanneer wel, wanneer niet
De meeste Nederlanders die op vakantie gaan, trekken over het algemeen naar het buitenland. Het is aan te raden wanneer je, naar het buitenland gaat je altijd een reisverzekering afsluit. Wanneer men besluit om lekker met de auto richting het zuiden te rijden is het van belang om de optie ”vervangend vervoer” aan te zetten. Hierdoor komt u niet halverwege stil te staan en heeft u het recht op een vervangend vervoersmiddel. Vaak is een reisverzekering ook van groot belang wanneer, een reis veel geld heeft gekost, zo kom je niet voor onverwachte kosten te staan mocht er iets gebeuren.

Standaarddekking stelt niks voor!
De standaard reisverzekering dekt in principe de materiële schade die je oploopt tijdens je vakantie. Wanneer je spullen worden gestolen of beschadigd raken worden deze meestal gedekt door de basis verzekering. Het ligt er echter wel aan hoe hoog dit bedrag is. Het is daarom verstandig om u goed te laten informeren over wat een standaarddekking nou precies inhoudt. Deze dekking past bij sommige vakanties en voor andere vakanties is weer een uitgebreidere dekking nodig.

Geneeskundige kosten dekken, prioriteit nummer 1
Het is zeer belangrijk om de geneeskundige kosten gedekt te hebben binnen de reisverzekering die je afsluit. Het is natuurlijk belangrijk om ervoor te zorgen dat u recht heeft op geneeskundige hulp in het buitenland. Opvallend genoeg valt dit niet altijd standaard binnen het pakket van een reisverzekering, het is dus belangrijk om goed geïnformeerd, over wat nou precies gedekt wordt en wat niet, op pad te gaan. De zorgverzekering dekt ook niet alle medische kosten in het buitenland. Wanneer de kosten hoger uitvallen in het buitenland dan, dat deze zouden kosten in Nederland, moet u gewoon de portemonnee trekken.

Verschillende activiteiten, verschillende dekkingen
Het beste voorbeeld is wintersport. De meeste standaard reisverzekeringen dekken medische kosten maar tot een bepaald bedrag. Echter wanneer je een gebroken been oploopt op de piste en reddingwerkers je op moeten komen halen lopen de kosten al snel op. Opsporings-, bergings – en reddingacties zijn bij de meeste reisverzekeraars wel goed gedekt. Mocht dit niet zo zijn is het aan te raden om tot € 45000 te laten dekken door de speciale wintersportdekking. Wat ook vaak in trek is bij Nederlandse vakantiegangers is het huren van een auto of bromfiets. Bedenk van te voren goed of jij dit van plan bent, want ook dit zit niet standaard bij een reisverzekering. Er dient voor dit soort dingen vaak een aparte verzekering te worden afgesloten.

Onmisbaar
Het afsluiten van een goede reisverzekering is eigenlijk onmisbaar. Door middel van een goede reisverzekering kan je hoge kosten tijdens de vakantie voorkomen. Bedenk echter wel goed wat je wil gaan doen op vakantie, want wellicht moet je, je beter laten verzekeren wanneer je van plan bent allerlei activiteiten uit te voeren. Het is daarom belangrijk om je goed te laten informeren tijdens het afsluiten van een reisverzekering en er ook daadwerkelijk één af te sluiten wanneer je op vakantie gaat!

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven