Zakelijk

Kleur van auto, bepaalt uw premie

Autoverzekering nieuws

Kleur van auto, bepaalt uw premie

1 minuut leestijd

Wist u dat de hoogte van uw premie afhangt van de kleur van uw auto? Uit onderzoek van een bond die opkomt voor de belangen van consumenten blijkt, dat mensen met een zwarte auto 4 tot 9% meer premie betalen dan mensen met bijvoorbeeld een groene of gele auto. Volgens een aantal verzekeraars bestaat er een verband tussen het potentiële schaderisico en de kleur van de auto. Zij beweren dat zwarte auto’s over het algemeen meer schade oplopen dan andere kleuren auto’s.

Totale onzin!

Inshared is na het bekend maken van deze gegevens zelf op onderzoek uit gegaan. Zij kwamen erachter dat niet de kleur, maar juist andere variabelen zoals, gewicht, vermogen en cataloguswaarde een belangrijke rol spelen voor het potentiële schaderisico. Verzekeraars zouden in principe niet meer kosten in rekening mogen brengen voor de kleur van de auto.

Dubbelop

Automobilisten meer laten betalen voor de kleur van hun auto is dubbelop. Mensen die meer schade rijden of claimen worden beboet via de bonus-malusladder. Een auto afstraffen op kleur is dus uit den boze

Ga voor roze!

Bent u van plan een nieuwe auto te kopen? Ga dan voor roze! Uit analyse is namelijk gebleken dat bestuurders van een roze auto juist een minder hoog potentieel schaderisico hebben. Op basis van deze gegevens wordt er op korte termijn besloten of mensen met een roze auto lagere premie hoeven te betalen. Dus voorkom een hoge premie en kies voor roze!

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven