Zakelijk

Behoort jouw auto tot de top 10 gestolen auto’s?

Autoverzekering nieuws

Behoort jouw auto tot de top 10 gestolen auto’s?

2 minuten leestijd

Er zijn ontzettend veel verschillende automerken met nog veel meer uiteenlopende types. Maar welk type auto rijd jij eigenlijk? En behoort jouw auto tot de top 10 gestolen personenauto’s van 2015? Verzekering.nl heeft de diefstalgevoelige vierwielers voor je op een rijtje gezet.

Top 10

Hieronder vind je de top 10 gestolen personenauto’s in de periode van januari tot en met juni 2015.

De Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc) houdt samen met de RDW statistieken bij. Deze top 10 is gebaseerd op de halfjaar statistiek van januari tot en met juni 2015. Je kunt het hele document bekijken op de website van de AVc.

Dekking diefstal op autoverzekering

Erachter komen dat jouw auto verdwenen is, is behoorlijk vervelend. Je bent op dat moment even volledig onthand en ook financieel kan dit gevolgen hebben, want het gaat meestal om duizenden euro’s. Een autoverzekering met diefstaldekking is daarom geen overbodige luxe. Zeker niet als je in het bezit bent van een diefstalgevoelig type auto.

Auto’s tot en met ongeveer vijf jaar oud worden meestal allrisk verzekerd. Dit betekent dat de auto ook voor diefstal verzekerd is. Als de auto tussen de vijf en tien jaar oud is, is beperkt casco meestal de beste optie. Ook bij deze dekking is de auto verzekerd in geval van diefstal. Voor beide dekkingen geldt dat ook schade ontstaan door een poging tot diefstal is verzekerd.

Na een jaar of tien is de dagwaarde van auto’s flink gekelderd. Een auto is dan nog maar weinig waard. Daarom kiezen sommige autobezitters dan ook alleen voor de verplichte WA dekking. De auto zelf is dan helemaal niet meer verzekerd. Ook niet wanneer de auto gestolen wordt.

Bedenk bij het afsluiten van een autoverzekering altijd goed welke dekking jouw voorkeur heeft. Vraag bijvoorbeeld bij de dealer naar de dagwaarde van de auto en maak zelf de keuze of je de auto wilt verzekeren voor onder andere diefstal.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven