Zakelijk

Nieuwe technologieën voor verzekeringen

Opstalverzekering nieuws

Nieuwe technologieën voor verzekeringen

2 minuten leestijd

Verzekeringsmaatschappij Achmea timmert hard aan de weg om in de komende jaren nieuwe technologieën te koppelen aan verzekeringen. De traditionele manier van verzekeren staat onder druk en verzekeraars moeten hier op in spelen. Volgens de grootste verzekeraar van Nederland gaat ‘the internet of things’ een belangrijke rol spelen in ons leven.

Whats in it for me?

Één van de projecten waar Achmea zich in vast zal bijten is de samenwerking met Google Nest. Zij ontwikkelen momenteel slimme thermostaten met onder andere geïntegreerde rook- en koolmondoxidemelders. Één plus één is twee. Beide partijen gaan voor de verbetering van de veiligheid in huis. Achmea wil daarom verzekeringen koppelen aan mensen die dit soort preventieve hulpmiddelen aanschaffen.

Zo’n investering moet de verzekerde natuurlijk ook iets opleveren. De vraag ‘What’s in it for me’ speelt ook bij deze nieuwe ontwikkelingen een grote rol. Achmea is bereid om de premie voor woonverzekeringen te verlagen voor mensen die investeren in dit soort apparaten. Als de klant veiliger woont is het risico op schade kleiner.

Jouw data is goud waard

Een ander omvangrijk project is dat van het kastje in de auto. Wanneer een verzekerde dit technologische hoogstandje installeren in de auto? Dan maakt hij of zij kans op een premieverlaging bij goed rijgedrag. Maar een premieverlaging is niet het enige. Achmea ziet graag dat verzekerden ook kunnen communiceren met het kastje. Denk aan de communicatie met hulpdiensten in geval van pech of nood. Daarnaast houdt het kastje allerlei gegevens bij zoals het aantal gereden kilometers, hoe hard je remt of hoe hard je rijdt.

Toch zijn klanten niet verplicht om de data die wordt opgeslagen inzichtelijk te maken voor verzekeraars. Dat is een keuze die de verzekerde kan maken. Deelt iemand de opgeslagen gegevens? Dan zal de verzekeraar op in spelen door middel van premiekorting.

Over de verdere ontwikkelingen wil Achmea nu nog niets kwijt. Het is dus ook nog niet duidelijk wanneer deze technologieën daadwerkelijk aan de verzekeringen gekoppeld worden.

Bron: fd.nl

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven