Zakelijk

Belg die investeert in auto krijgt korting op autoverzekering

Autoverzekering nieuws

Belg die investeert in auto krijgt korting op autoverzekering

2 minuten leestijd

Auto’s kunnen tegenwoordig worden uitgerust met allerlei technische snufjes. Deze rijhulpsystemen helpen de automobilist tijdens het rijden. Belgische verzekeraars willen het aantal ongevallen in het verkeer verminderen en komen met een nieuw initiatief. Wie investeert in een veilige auto krijgt korting op de autoverzekering.

Voorbeelden van rijhulpsystemen zijn de slimme cruise control, parkeersensoren en het noodremsysteem. Vanaf 1 oktober 2015 worden Belgische autobezitters hiervoor beloond in de vorm van een korting op de autoverzekering. De twee verzekeraars AG Insurance en Baloise bijten het spits af en bieden de korting vanaf volgende maand al aan.

Aantal verkeersongevallen moet omlaag

Het doel van deze nieuwe manier van beloning is het terugdringen van het aantal verkeersongevallen. In België gebeuren er jaarlijks ongeveer 350.000 ongelukken in het verkeer met schade als gevolg. Dit kost de verzekeringsmaatschappijen 1,1 miljard euro. Deze schadevergoedingen financieren verzekeraars met de geïnde verzekeringspremies van hun klanten.

Hoe veiliger, hoe meer korting

AG Insurance heeft zes rijhulpsystemen geselecteerd die in aanmerking komen voor een korting op de autoverzekering. Een verzekerde die investeert in twee van de zes systemen ontvangt 10 procent korting zegt Bertrand Roosen, marketingdirecteur bij AG Insurance. Uiteindelijk kunnen autobezitters hierdoor wel 40 tot 100 euro per jaar besparen.

Verzekeraar Baloise start ook per 1 oktober 2015 met de korting op autoverzekering wanneer de verzekerde zijn of haar auto veiliger maakt. Deze verzekeringsmaatschappij geeft zelfs korting als iemand een elektrische of hybride voertuig aanschaft.

De Belgische verzekeraars proberen met dit initiatief iets nieuws uit en maken zich op deze manier sterk om het aantal verkeersongevallen te verlagen en autoverzekeringen betaalbaar te houden.

Bron: Nieuwsblad.be

Het is erg eenvoudig om te besparen op uw autoverzekering en zoals u eerder heeft gelezen kan het u ook nog eens een hoop geld schelen. Daarom raadt Verzekering.nl u aan om onze vergelijker te gebruiken als u autoverzekeringen wil vergelijken.

 

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven