Zakelijk

Ben jij de storm zonder ‘kleerscheuren’ doorgekomen?

Opstalverzekering nieuws

Ben jij de storm zonder ‘kleerscheuren’ doorgekomen?

1 minuut leestijd

Veel mensen genieten momenteel van hun welverdiende zomervakantie en hebben geen idee van de storm die afgelopen zaterdag over ons land raasde. Het Verbond van Verzekeraars raadt vakantiegangers dan ook aan om contact op te nemen met een familielid, vriend of goede buur om even kijkje te nemen in huis of bij de auto. Indien er schade is kan er direct actie worden ondernomen om verdere schade te voorkomen.

Vooral de westelijke provincies hebben te maken met veel schade door de storm. In de Randstad waren wegen en het openbaar vervoer ernstig ontregeld door omgewaaide bomen en takken. Daarnaast werden veel vakantiegangers op Nederlandse campings getroffen door het noodweer. Door de harde wind raakten tenten, luifels, caravans en inventarissen beschadigd of zelfs totaal vernield. Reisverzekeraars zien de aantallen schadeclaims nu stijgen met ongeveer 30% in vergelijking tot een normale zomerdag.

Inmiddels heeft het Verbond een eerste inventarisatie kunnen doen. De schade komt uit op minimaal 13 miljoen euro. Naar alle waarschijnlijkheid zal dit bedrag in de komende dagen nog verder oplopen door zogenaamde uitgestelde claims van Nederlanders die op dit moment op vakantie zijn. Daarnaast is schade aan overheidseigendommen en de landbouw en de kosten voor afgeloste evenementen zijn hier nog niet bij opgeteld.

Bron: Verbond van Verzekeraars

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven