Zakelijk

Dekking geld op reisverzekering verhoogd vanwege situatie Griekenland

Reisverzekering nieuws

Dekking geld op reisverzekering verhoogd vanwege situatie Griekenland

2 minuten leestijd

De onzekere financiële situatie in Griekenland heeft een aantal reisverzekeraars doen besluiten de dekking voor contant geld tijdelijk te verhogen. De overheid, reisorganisaties en reisverzekeraars adviseren vakantiegangers om hun reis naar Griekenland goed voor te bereiden en voldoende contant geld mee te nemen. Maar dit brengt wel extra risico’s met zich mee.

De verzekeringsmaatschappijen die hun voorwaarden tijdelijk aan hebben gepast doen dit om hun verzekerden tegemoet te komen. Er gelden voor het populaire vakantieland andere bedragen dan normaal. De dekking wordt bijvoorbeeld verdubbeld, maar de aanpassing kan per verzekeraar verschillen.

Hoogte vergoedingen

Een verzekeraar kan dus zelf bepalen tot welk bedrag geld vergoed wordt in geval van diefstal of verlies. Zo is contant geld op een reisverzekering van Allianz Global Assistance niet standaard verzekerd. Is geld wel verzekerd op de polis? Dan geldt er een maximale vergoeding van 750 euro per polis, per reis en 1500 euro per polis, per jaar. Voor de verzekerden die hun vakantie in Griekenland vieren is de dekking op dit moment aangepast. Indien een verzekerde geen dekking voor geld heeft afgesloten is er in dit geval wel dekking tot maximaal 750 euro. Voor diegene die wel een dekking voor geld heeft is het bedrag verdubbeld tot 1500 euro per polis, per reis.

Ook Nationale Nederlanden verhoogt de dekking tijdelijk. Standaard is geld verzekerd tot 250 euro per verzekerde, per reis met een maximum van 750 euro. Deze bedragen zijn voor mensen die naar Griekenland afreizen tijdelijk verdubbeld tot maximaal 500 euro per verzekerde, per reis met een maximum van 1500 euro bij diefstal.

Duur verhoging verschilt per verzekeraar

De periode waarin de tijdelijke verhoging geldt verschilt per verzekeraar. Allianz Global Assistance houdt de verhoging bijvoorbeeld aan tot en met zondag 12 juli. De extra dekking van Europeesche Verzekeringen geldt vooralsnog tot en met woensdag 15 juli. Nationale Nederlanden geeft aan de verhoging aan te houden voor reizen die (gedeeltelijk) in juli plaatsvinden. En tot slot houdt verzekeringsmaatschappij Univé de aangepaste dekking zelfs aan tot eind augustus. Het is dus aan de verzekeraars om te bepalen in welke periode de verhoging wordt gehanteerd en of deze wel of niet wordt verlengd.

Dekking contant geld op reisverzekering

De dekking voor contant geld is niet altijd standaard opgenomen in een reisverzekering. Het is wel mogelijk dat het standaard verzekerd is, maar er zijn ook verzekeraars die dit als aanvullende verzekering aanbieden. Daarnaast is de vergoeding voor contant geld in de meeste gevallen gemaximeerd. Deze bedragen verschillen per verzekeraar, per polis.

Verzekering.nl raadt vakantiegangers die naar Griekenland gaan daarom aan om voor vertrek hun reisverzekering te controleren en bij de betreffende verzekeringsmaatschappij of tussenpersoon te informeren naar deze tijdelijke extra dekking.

Hoelang de financiële situatie in Griekenland nog onstabiel blijft is niet duidelijk. Reisverzekeraars zullen hun verzekerden via verschillende media zoals de website en Social Media op de hoogte houden.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven