Zakelijk

Frankrijk klaar met oortjes in verkeer

Reisverzekering nieuws

Frankrijk klaar met oortjes in verkeer

1 minuut leestijd

Vakantiegangers die vanaf juli naar Frankrijk afreizen riskeren een nieuwe boete. Het is vanaf 1 juli verboden om oordoppen of koptelefoons te dragen in het verkeer. Met deze maatregel wil Frankrijk onoplettendheid tegen gaan en daardoor het aantal ongelukken hierdoor verlagen.

Wanneer je in Nederland eens goed om je heen kijkt in het verkeer zie je ze overal. Mensen met oordoppen of koptelefoons op terwijl zij autorijden of op de fiets zitten. Ze luisteren muziek of bellen onderweg. Ook in Frankrijk gebeurt dit, maar de Franse overheid is er klaar mee. Met ingang van 1 juli 2015 is het dragen van oortjes verboden. Wie betrapt wordt kan rekenen op een flinke boete. Om precies te zijn. De hoogte van de boete is 135 euro.

Het verbod geldt niet alleen voor de Fransen, maar ook voor toeristen. Annelies Tichelaar van de ANWB waarschuwt vandaag alle Nederlanders met Franse vakantieplannen. “Het is natuurlijk zonde van het vakantiebudget als je gepakt wordt”, zegt zij. Deze maatregel geldt overigens niet alleen voor bellen tijdens het rijden, maar ook het luisteren naar muziek wordt bestraft.

Bron: Telegraaf

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven