Zakelijk

Besparen op de autoverzekering doe je zo

Autoverzekering nieuws

Besparen op de autoverzekering doe je zo

2 minuten leestijd

Het begrip ‘besparen’ is niet meer weg te denken als het gaat om verzekeren. Op heel veel verzekeringen kun je door middel van slimme tips zo een aantal euro’s per jaar besparen. Zeker als het gaat om de autoverzekering. We geven ons geld toch veel liever uit aan andere dingen!? Deze vier tips helpen je om een auto op slimme wijze het meest voordelig te verzekeren.

1 Betaal de autopremie één keer per jaar

Het is het meest voordelig om de premie voor de autoverzekering één keer per jaar te voldoen. Je bespaart zo op de kosten die verzekeraars berekenen voor het incasseren van de premie. Wanneer je de premie per maand voldoet, betaal je dus ook 12 keer incassokosten. Betaal je meer een keer per jaar? Dan worden deze kosten maar eenmalig in rekening gebracht.

2 Verzeker tweede auto op naam d.m.v. tweede gezinsautoregeling

Verzeker een tweede gezinsauto zo voordelig mogelijk door middel van de tweede gezinsautoregeling. Niet alle verzekeraars bieden deze mogelijkheid aan, maar informeer er altijd naar bij de verzekeringsmaatschappij of de tussenpersoon waar de eerste auto is verzekerd.

De tweede gezinsautoregeling houdt in dat de korting die berekend wordt voor de eerste auto ook voor de tweede auto gehanteerd wordt. De voorwaarde is vaak wel dat de regelmatige bestuurder de verzekeringnemer moet zijn. Of zijn of haar inwonende partner. Het is dus niet mogelijk om voor deze regeling in aanmerking te komen als de extra auto vooral door de kinderen gebruikt wordt. Daarbij zullen de auto’s bij dezelfde verzekeringsmaatschappij ondergebracht moeten worden.

3 Pas dekking van autoverzekering op tijd aan

Hoe ouder de auto, hoe lager de dagwaarde. Wanneer een auto van acht jaar oud nog allrisk verzekerd is, staat de hoogte van de verzekeringspremie vaak niet meer in verhouding tot de waarde van de auto. Het is daarom zonde van het geld om de auto nog op die manier te verzekeren. Een beter passende dekking is dan de WA + Beperkt casco dekking. Er zijn geen strikte regels voor de aanpassing van dekking naarmate de auto ouder wordt. Dit is namelijk ook een persoonlijke keuze. Maar doorgaans worden de volgende categorieën aangehouden.

Leeftijd auto en meest gangbare dekking:
1 t/m 5 jaar : WA + Volledig casco (Allrisk)
5 t/m 10 jaar : WA + Beperkt casco (WA Plus)
10+ : WA

4 Vergelijk de autoverzekering één keer per jaar

Een autoverzekering vergelijken. Het is misschien niet de meest leuke tijdsbesteding die je kunt bedenken, maar het is wel zinvol om dit zeker één keer per jaar te doen. Het geeft je namelijk inzicht in de diverse verzekeringen die autoverzekeraars aanbieden. Op die manier kun je een goede inschatting maken van het beste product en de goedkoopste autoverzekering.

Ga direct aan de slag met onze autovergelijker!

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven