Betrouwbare, online zorginformatie snel beschikbaar

Zorgverzekering nieuws

Betrouwbare, online zorginformatie snel beschikbaar

2 minuten leestijd

We raadplegen Google voor het antwoord op al onze vragen. Maar we zetten inmiddels ook vraagtekens bij de kwaliteit en betrouwbaarheid van de enorme hoeveelheid online informatie. Zeker als het om onze gezondheid gaat. Mede daarom heeft Minister Schippers het jaar van de transparantie in het leven geroepen. Er moeten in 2015 grote stappen worden gezet in de beschikbaarheid van betrouwbare zorginformatie.

Betrouwbare zorginformatie moeilijk te vinden

Patiënten hebben volgens Schippers recht op betrouwbare informatie als het gaat om hun gezondheid. En die informatie is op dit moment lastig te vinden.

Wanneer je een lichamelijke of psychische aandoening hebt ga je al snel op online onderzoek uit. Je wilt natuurlijk weten waar je last van hebt en vooral hoe je er zo snel mogelijk weer vanaf komt. Daarnaast kunnen er nog veel meer vragen in je opkomen. Moet ik naar de huisarts? Wat moet ik hem of haar dan vragen? Welke behandelingen heb ik nodig? En wordt die specifieke behandeling wel of niet vergoed? Op dit moment is het lastig om een duidelijk antwoord op deze vragen te vinden. Je raakt als patiënt al snel verdwaald in het online web van ontelbare antwoorden.

De partijen die bij het jaar van de transparantie betrokken zijn, zullen in de eerste zes maanden hun uiterste best doen om betrouwbare informatie over de meest voorkomende aandoeningen inzichtelijk te maken voor de patiënten. Deze informatie moet snel vindbaar zijn en de patiënt ondersteunen tijdens het gehele behandelingsproces. Denk aan veel voorkomende vormen van kanker, de geboortezorg en heup- of knievervangingen. Stapsgewijs wordt steeds meer betrouwbare informatie beschikbaar.

KiesBeter.nl
De website www.KiesBeter.nl is het startpunt voor jou als patiënt. Je kunt hier terecht voor het antwoord op al jouw zorgvragen. Indien nodig wordt je doorverwezen naar een kwalitatief goede informatiebron. Deze werkwijze leidt tot het feit dat patiënten zelf bewuste en vaak betere keuzes kunnen maken. Zo krijgt de patiënt ook meer inspraak in het hele behandelingsproces.

KiesBeter.nl is een website van de overheid en zal tijdens het jaar van de transparantie geoptimaliseerd worden.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven