Zakelijk

Tussenstand zorgpremie 2015

Zorgverzekering nieuws

Tussenstand zorgpremie 2015

2 minuten leestijd

Zorgverzekeraars hebben nog maar vijf dagen de tijd om hun nieuwe premies te presenteren. Onder andere CZ, Delta Lloyd, Ohra en VGZ hebben de media al opgezocht, maar er zijn nog een heel aantal verzekeraars waarvan de nieuwe premie nog niet bekend is. Tot nu toe is gebleken dat de zorgpremie voor het komende jaar stijgt. Op basis van de reeds gecommuniceerde premies komt de gemiddelde premie voor de basiszorgverzekering volgend jaar €102,35 bij een verplicht eigen risico van €375,-.

Tussenstand
Hieronder vindt u een overzicht van de zorgpremies voor de basisverzekering voor het nieuwe jaar die tot nu toe bij ons bekend zijn. In de komende dagen zullen de andere verzekeraars over de brug komen.

Zorgverzekeraar Soort verzekering Premie 2015
CZ Natura € 100,50
CZ Restitutie € 106,00
Delta Lloyd Restitutie € 102,90
DSW Restitutie € 95,00
Hema zorgverzekering Natura € 89,00
IZA Natura € 92,60
IZA Restitutie € 95,76
IZZ Natura € 103,28
IZZ Restitutie € 107,95
Ohra Restitutie € 100,74
UMC Restitutie € 98,90
Univé verzekeringen Natura € 107,00
Univé verzekeringen Restitutie € 112,00
VGZ Natura € 107,95
VGZ Restitutie € 113,95
Zorg en Zekerheid Natura € 101,95
zorg en Zekerheid Restitutie € 104,55

Natura of restitutie

Ten eerste heeft u de keuze uit een natura- of restitutiepolis. Het verschil tussen deze twee vormen van zorgverzekering heeft te maken met wel of geen vrije keuze van zorgverlener.

Naturapolis:
De zorgverzekeraar van uw keuze heeft een aantal zorgcontracten afgesloten met bepaalde zorgverleners in ons land. De zorgverzekeraar houdt er natuurlijk rekening mee dat er in alle gebieden voldoende zorgverleners gecontracteerd zijn. Door middel van het sluiten van zorgcontracten kunnen zorgverzekeraars hun premie verlagen.

Heeft u gekozen voor een naturapolis, maar ondergaat u een behandeling bij een niet-gecontracteerde zorgverlener? Dit is mogelijk, maar de kans bestaat dat uw verzekeraar de kosten dan niet geheel vergoedt.

Restitutiepolis:
De zorgverzekeraar hoeft geen contract te hebben gesloten met de zorgverlener die u als verzekerde zelf kiest. Als de behandeling gedekt is, wordt deze ook gewoon vergoedt.

Keuze
Het afsluiten van een basiszorgverzekering is wettelijk verplicht. De bedragen die de zorgverzekeraars deze maand naar buiten brengen zijn gebaseerd op deze basisverzekering. Dit wil niet zeggen dat deze verzekering ook het meest geschikte product voor u is. Aanvullende verzekeringen zullen de premie voor volgend jaar ook beïnvloeden.

Bent u van plan om dit jaar over te stappen naar een nieuwe zorgverzekeraar? Bedenk dan ook goed welke aanvullende verzekeringen

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven