CZ houdt zorgpremie nog geheim

Zorgverzekering nieuws

CZ houdt zorgpremie nog geheim

1 minuut leestijd

Transparantie in de verzekeringssector is momenteel het onderwerp van gesprek. Daarom geeft CZ een kijkje in eigen keuken en legt uit hoe de premie voor hun zorgverzekering is opgebouwd. Echter laten ze klant nog wel in spanning. Over de hoogte van de definitieve premie laten zij zich op dit moment niet uit.

Flinke opgave
Volgens CZ is de totstandkoming van hun zorgpremie ieder jaar een flinke opgave. Vanaf de 3e dinsdag van september maken zij al een begin met de berekeningen voor het nieuwe jaar. Op Prinsjesdag wordt vanuit de overheid de nieuwe nominale rekenpremie bekend. Dit is volgens de overheid het bedrag dat de zorgverzekeraar per klant kwijt is aan zorgkosten. Met behulp van dit basisbedrag kunnen zorgverzekeraars aan de slag voor de definitie premie in 2015.

CZ-klant duurder uit?
CZ houdt bij de berekening van de nieuwe zorgpremie rekening met verschillende aspecten. Denk hierbij aan de nominale rekenpremie die wordt vastgesteld door de overheid, de geschatte bedrijfskosten en zorgkosten, de opbouw van reserves, klanten die hun zorgpremie niet voldoen en kortingen voor collectieve verzekeringen.

Van elke euro die de CZ-klant betaalt voor de zorgverzekering gaat 0,95 cent naar zorg, 0,04 cent naar de bedrijfskosten van CZ en 0,01 cent naar de opbouw van hun reserves.

Of de klant van CZ volgend jaar meer gaat betalen voor de basiszorgverzekering is nog niet duidelijk. Dit zal de zorgverzekeraar binnen enkele dagen naar buiten brengen.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven