Zakelijk

VGZ verhoogt premie

Zorgverzekering nieuws

VGZ verhoogt premie

2 minuten leestijd

November is dé maand van de zorgverzekeringen. Zorgverzekeraars hebben nog maar een aantal dagen de tijd om hun premies voor het komende jaar weer bekend te maken. Inmiddels zijn er al een aantal zorgpremies bekend. Het blijkt dat de meeste verzekeraars een verhoging doorvoeren en wij in 2015 dus weer duurder uit zijn voor onze zorgverzekering.

DSW was in september de eerste zorgverzekeraar die de zorgpremie communiceerde. De kosten voor hun zorgverzekering blijven gelijk aan die van dit jaar. Daarna was het wachten op de volgende.

VGZ trekt zich niets aan van DSW

In de afgelopen weken is gebleken dat andere verzekeraars niet meegaan met de premie verlaging van DSW. IZZ, IZA en UMC hebben in de afgelopen weken laten weten hun premies te verhogen.

Vandaag heeft VGZ, een van de grootste zorgverzekeraars van ons land, de zorgpremie voor 2015 openbaar gemaakt. Ook VGZ verhoogt de premie en vernieuwt de namen van hun basis zorgverzekeringen: VGZ Ruime Keuze, VGZ Goede Keuze en VGZ Eigen Keuze.

Volgens VGZ is de VGZ Goede Keuze de beste deal voor een bedrag van €97,95 per maand. Het gaat hierbij wel om een natura zorgverzekering waarbij de patiënt geen vrije keuze heeft. VGZ laat weten met bepaalde ziekenhuizen contracten te hebben gesloten voor de meest voorkomende medische behandelingen. Dit bedrag van €97,95 geldt bij een verplicht eigen risico en geen aanvullend eigen risico.

VGZ biedt ook een restitutiepolis, de VGZ Eigen Keuze. De kosten voor deze basisverzekering zijn €113,95 per maand. In vergelijking tot de premie voor 2014 is dit een forse verhoging van €14,-.

Verklaring verhoging

Één van de redenen dat VGZ de zorgpremies verhoogt ligt in het feit dat de wijkverpleging in 2015 niet meer bekostigd zal worden vanuit de AWBZ. Deze kosten komen dan voor rekening van de zorgverzekeraars.

De premies die tot nu toe bekend zijn gemaakt zijn met gemiddeld €11,90 gestegen. Het kabinet verwacht dat andere grote verzekeraars hun premies ook zullen verhogen.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven