Verzekeraar richt zich met ISIS-polis niet op Syriëgangers

Ongevallenverzekering nieuws

Onze top 4 ongevallenverzekeraars

Verzekeraar richt zich met ISIS-polis niet op Syriëgangers

2 minuten leestijd

Verzekeraar de Goudse heeft een verzekering voor jonge mensen die gedurende langere tijd naar het buitenland gaan. Deze verzekering heeft een uitgebreide ongevallendekking, rechtsbijstandsdekking en een eventueel gegarandeerde snelle repatriëring. Echter lijkt het alsof de verzekeraar de polis aanbiedt aan Nederlandse Syriëgangers. Dit komt door de naam van de polis: ISIS. De naam van de polis, ISIS, staat namelijk ook voor de radicaalislamitische beweging, die zich oprukt in Irak en Syrië en daarbij veel jihadisten uit Nederland en Europa trekt.

Ondanks dat de verzekeraar op de hoogte is van de pijnlijke toevalligheid omtrent de naam van de verzekering, zijn ze vooralsnog niet van plan om de naam van de polis te veranderen. De naam van de polis staat voor International Students Insurance Services en wordt al sinds 1954 gebruikt door de verzekeraar.

Goudse verkeringen verandert naam polis niet

De directeur Commercie bij de Goudse verzekeringen geeft aan dat ISIS een van de grootste verzekeraars is in de markt voor mensen die gedurende langere tijd naar het buitenland reizen. Hij meldt daarnaast dat zowel consumenten als verzekeringsadviseurs met wie ze samenwerken amper tot geen reactie geven op de naam van de polis. Dat is ook een van de redenen dat de naam voorlopig blijft zoals die is.

Amerikaans bedrijf bang voor negatieve associatie

Ook is er een Amerikaans bedrijf dat de naam van de radicaalislamitische beweging, ISIS, draagt. Dit bedrijf biedt een betaal-applicatie aan voor mobiele telefoons. Zij hebben inmiddels wel aangegeven dat zij hun naam zullen veranderen, omdat ze bang zijn dat ze worden geassocieerd met de radicaalislamitische beweging.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven