Let op voor beperkt casco autoverzekering

Autoverzekering nieuws

Let op voor beperkt casco autoverzekering

2 minuten leestijd

De meeste automobilisten gaan er zomaar van uit dat je met een beperkte cascoverzekering altijd verzekerd bent tegen vandalisme. Echter, niets blijkt minder waar. Wil je verzekerd zijn voor schade als gevolg van vandalisme zoals krassen of lek gestoken banden, dan kan je beter een allrisk verzekering afsluiten. Ook aangifte doen heeft weinig nut als je geen idee hebt wie de dader kan zijn.

Waarborgfonds ook vaak geen optie

Als je het technisch bekijkt zou deze vorm van schade wel onder de beperkte casco moeten vallen. Hieronder valt namelijk schade die jou niet valt aan te rekenen. Een andere optie is het Waarborgfonds. Daar valt namelijk ook een dekking voor schade aan de eigen auto, dat toegebracht is door een onbekend motorvoertuig onder. In praktijk blijkt het echter vaak lastig om in dit soort gevallen schadevergoeding te ontvangen.

Polisvoorwaarden vaak onduidelijk

Daarnaast vinden veel consumenten het maar onduidelijk wat er nou precies onder de WA, WA met beperkte casco en de allrisk verzekering valt. Naast het feit dat je bij het afsluiten van een autoverzekering altijd goed moet kijken naar de polisvoorwaarden en alle kleine lettertjes die zich op je contract bevinden goed moet doornemen, valt de verzekeraars ook het een en ander te verwijten over de onduidelijkheid omtrent deze verschillende polissen. Verzekeraars zijn wat dat betreft vaak ondoorzichtig over hun voorwaarden en dat is een probleem wat zich zowel in de zorg, als met reisverzekeringen en autoverzekeringen voordoet. Tijd voor verandering dus!

Het is erg eenvoudig om te besparen op uw autoverzekering en zoals u eerder heeft gelezen kan het u ook nog eens een hoop geld schelen. Daarom raadt Verzekering.nl u aan om onze vergelijker te gebruiken als u autoverzekeringen wil vergelijken.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven