Dekkingen inboedelverzekeringen drastisch beperkt

Inboedelverzekering nieuws

Dekkingen inboedelverzekeringen drastisch beperkt

2 minuten leestijd

Verzekeraars gaan flink snijden in de dekkingen van de inboedelverzekeringen. De trend van de afgelopen jaren, waarbij de dekkingen van de inboedelverzekeringen steeds uitgebreider werden, komt daarmee tot een einde. Het gevolg is dat verzekerden een forse stijging zullen ondervinden in het eigen risico. Daarnaast zullen spullen als smartphones, tablets en andere elektronica steeds beperkter worden verzekerd.

Oorzaak veranderingen dekking

Deze drastische verandering bij inboedelverzekeraars heeft een reden. Steeds meer mensen hebben tegenwoordig goed door waarvoor ze schade kunnen claimen en kijken aandachtiger naar hun polis. Ook de verzekeraars zelf droegen bij aan de stijging van het aantal claims door consumenten. Ze hebben namelijk de afgelopen jaren door middel van reclames en dergelijke steeds duidelijker aan de consument laten zien dat ze voor een geringe meerprijs zich via een all-risk polis voor bijna alles kunnen verzekeren. Het gevolg is dat er steeds meer schade werd geclaimd bij de verzekeraars en dat zijn ze gaan voelen in hun portemonnee.

Grote verzekeraars al begonnen met beperken polis

Aegon en Reaal, twee grote verzekeraars, hebben inmiddels al stappen ondernomen in het terugdringen van de dekkingen van de inboedelverzekeringen. Vooral veel voorkomende schades zullen verdwijnen in de toekomst. Zo heeft Aegon bijvoorbeeld al de dekking voor verlies van spullen geschrapt uit zijn polis. Reaal gaat de uitkeringen bij schade aan sieraden, overige kostbaarheden, consumentenelektronica en contant geld beperken.

Daarnaast gaat bij veel verzekeraars binnenkort het eigen risico omhoog en ook voor steeds meer vormen van schade zal in de toekomst een eigen risico gelden. Nu hoeft er nog niet voor elke vorm van schade een eigen risico betaald te worden.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven