Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?

Aanschafwaarderegeling voor een tweedehandsauto

17 March 2020 - NIma

U heeft een tweedehandsauto gekocht en vraagt zich af wat verstandiger is: een aanschafwaarderegeling of een dagwaarderegeling? Een aanschafwaarderegeling voor een tweedehandsauto zorgt ervoor dat wanneer de auto total loss gereden of gestolen wordt het aankoopbedrag van de auto wordt uitgekeerd. Bij een dagwaarde regeling voor een tweedehandsauto wordt gekeken naar de dagwaarde van de auto en dit bedrag wordt uitgekeerd.

Verschil tussen een dagwaarde regeling en een aanschafwaarderegeling

Wij leggen u door een rekensom uit hoeveel geld u eventueel kunt mislopen als u kiest voor een dagwaarde regeling.

U koopt een tweedehandsauto voor €10.000. Na 2 jaar rijdt u uw auto total loss. De dagwaarde van uw auto is gedaald met €2.000 en is nu 8.000 waard.

Wanneer u heeft gekozen voor een dagwaarde regeling krijgt u €8.000 uitgekeerd, maar wanneer u heeft gekozen voor een aanschafwaarderegeling krijgt u de totale aanschafwaarde terug van €10.000. Dit is uiteindelijk een verschil van €2.000.

Verschillende polisvoorwaarden van autoverzekeraars

De polisvoorwaarde van een aanschafwaarderegeling voor een auto verschillen enorm per verzekeraar.

Wij geven u een aantal voorwaarden verschillend per verzekeraar:

  • Per verzekeraar verschilt de periode waarin de aanschafwaarderegeling geldig is. De meeste verzekeraars hebben een aanschafwaarderegeling van één, twee of drie jaar.
  • Een aantal verzekeraars stellen een leeftijd op van de auto. Boven een bepaalde leeftijd mag de auto niet meer in aanmerking komen voor de aanschafwaarde regeling.
  • Per verzekeraar verschilt ook de maximale aanschafprijs van de auto. Sommige verzekeraars hebben een maximaal aanschafbedrag en sommige niet.
  • Een aantal verzekeraars willen dat de auto bij een BOVAG erkend bedrijf of merkdealer gekocht is. U kunt dan alleen van de aanschafwaarde regeling gebruik maken als u de auto daar aangeschaft heeft.

Wij hebben voor u een overzicht gemaakt per autoverzekeraar en hebben hierbij gekeken naar de mogelijkheid om een aanschafwaarde regeling af te sluiten en wat de maximale aanschafwaarde van de auto mag zijn.

AutoverzekeraarAanschafwaarde regelingMaximale aanschafwaarde
Aegon1 jaar€100.000
Allianz Direct 1 jaar

ANWB1 jaar €75.000
AON Direct 2 jaar€80.000
Centraal beheer3 jaar€50.000
De kilometerverzekering--
Ditzo --
FBTO3 jaar€50.000
Goudse3 jaar€70.000
HEMA1 jaar Geen max.
InShared3 jaarGeen max.
Nationale Nederlanden
2 jaarGeen max.
NowGo1 jaar Geen max.
OHRA--
Reaal1 jaar€80.000
Roxo1 jaar€125.000
SNS1 jaarGeen max.
Unigarant3 jaar€50.000
Univé--
Zekur1 jaar€70.000
ZLM3 jaar€75.000


Wilt u overstappen van verzekeraar of uw verzekering vergelijken? Dat kan op onze site. Want wat voor u de goedkoopste en beste zorgverzekering is, hangt af van uw persoonlijke situatie. Het is daarom slim om de verschillende zorgverzekeringen en verzekeraars op een rijtje te hebben en deze met elkaar te vergelijken. Gebruik hiervoor onze vergelijkingssite: https://www.verzekering.nl

Vergelijk de beste verzekeraars

© copyright