Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?
22 November 2019 - Ashley

Vanuit de basisverzekering worden de meeste tandartskosten niet vergoed. Hiervoor kunt u een aparte aanvullende tandartsverzekering afsluiten. Wanneer u verwacht veel gebruik van de tandarts of orthodontist te maken, is het verstandig om een tandartsverzekering of een aanvullende verzekering voor orthodontie af te sluiten. Voor kinderen tot 18 jaar worden de meest voorkomende behandelingen wel vergoed vanuit de basisverzekering. Toch zijn er een aantal punten waar u rekening mee moet houden bij het afsluiten van een tandartsverzekering, waaronder orthodontie.

Als u kinderen heeft die misschien in aanmerking komen voor een beugel of er al een hebben is het van belang dat u daar rekening mee houdt bij het kiezen van uw tandartsverzekering. Dit zij kosten die snel kunnen oplopen. Ook zijn er grote verschillen in de hoogte van de vergoeding bij verschillende zorgverzekeraars en pakketten. Let niet alleen op de totale vergoeding, maar ook op de maximale vergoeding per jaar.

Medische acceptatie

Er zijn twee criteria waar u rekening mee dient te houden bij het kiezen van een zorgverzekering met dekking voor orthodontie of een tandartsverzekering. Deze zijn de wachttijd en de medische selectie.

Een wachttijd houdt in dat u minimaal een jaar moet wachtten voordat u gebruik kunt maken van de orthodontie-dekking uit de verzekering. Wel heeft u dan al 12 maanden de volledige premie betaald zonder er volledig gebruik van gemaakt te kunnen hebben.

Een medische selectie houdt in dat u meerdere gezondheidsvragen moet beantwoorden. De verzekeraar bepaald aan de hand van uw antwoorden of u geaccepteerd of geweigerd voor de dekking.

Soms is het juist voordeliger voor een verzekering met wachttijd te kiezen. Voornamelijk bij uitgebreide verzekeringen met een hoge (of onbeperkte) vergoeding. Wanneer u kinderen heeft die binnenkort een beugel moeten of waarvan u voorziet dat de orthodontiekosten erg hoog zullen oplopen is dit vaak de voordeligste keuze.

Bepaalde zorgverzekeraars vergoeden orthodontie vanuit de tandartsverzekering. U heeft dan ook nog recht op vergoeding voor bijvoorbeeld controles, mondhygiëne, vullingen en kronen. Andere verzekeraars vergoeden orthodontie alleen vanuit de aanvullende verzekering. U heeft dan ook nog recht op andere vergoedingen voor bijvoorbeeld fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen of een bril/lenzen. En er zijn ook zorgverzekeraars die een totaalpakket aanbieden. Denk hierbij dus aan een orthodontie vergoeding, een tandartsdekking en andere dekkingen zoals fysiotherapie en alternatieve geneeswijzen

Bepaal voor uzelf en uw kind welke dekkingen u het best kunt gebruiken en maak op basis hiervan een goede vergelijking. U kunt altijd een kijkje nemen op onze vergelijker: verzekering.nl. Zo ziet u in een paar minuten of het voor u voordeliger is om over te stappen of dat u toch beter bij uw huidige zorgverzekeraar kan blijven. Ook kunt u de verschillende zorgverzekeringen en aanvullende verzekeringen vergelijken om te kijken wat het best past bij uw wensen en behoeften.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

Vergelijk de beste verzekeraars

Contact opnemen? Simpel!

Overige informatie

© copyright