Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?
7 August 2019 - NIma

Ook deze zomer vertrekken weer vele Nederlanders naar het buitenland voor een welverdiende vakantie. Voordat u op reis gaat, is het handig om na te gaan welke kosten uw zorgverzekeraar dekt. Verzekering.nl stelde een handige checklist voor u op, zodat u precies weet waar u aan toe bent!

Hoelang gaat u op vakantie?

Terwijl veel mensen in de zomer een paar weken richting de zon vertrekken, zijn er ook wereldreizigers die er met een sabbatical gerust een paar jaar tussenuit gaan. Als u korter dan een jaar weggaat, dekt uw Nederlandse zorgverzekering de kosten van spoedeisende hulp in het buitenland. U kunt hierbij denken aan het laten zetten van gips of een ambulance-rit naar een ziekenhuis.

Hoe hoog zijn de kosten van medische zorg in uw vakantieland?

Zelfs als u spoedeisende hulp nodig heeft, komt het soms voor dat u extra kosten maakt. Veel zorgverzekeringen keren namelijk alleen de kosten uit die gelden in Nederland voor dezelfde behandeling. Bent u in een land waar het hechten van een wond duurder is? Dan betaalt u het verschil tussen de Nederlandse prijs en de prijs in het land waar u op vakantie bent zelf.

Worden de kosten gedekt vanuit het basispakket?

Aangezien niet-spoedeisende hulp in het buitenland meestal niet gedekt is, heeft u vaak toestemming nodig van uw zorgverzekering voordat u in het buitenland een behandeling ondergaat die niet direct noodzakelijk is. Om hoge kosten te voorkomen, is het hierdoor handig om niet-spoedeisende hulp uit te stellen totdat u weer in Nederland bent.

Moet u een European Health Insurance Card aanvragen?

Gaat u op vakantie binnen Europa? Controleer dan of uw zorgpas in heel Europa geldig is. Wanneer uw zorgpas Europese dekking biedt, hoeft u de kosten van een medische behandeling meestal niet zelf voor te schieten. Als uw zorgpas niet buiten Nederland geldig is, kunt u los een European Health Insurance Card aanvragen bij uw zorgverzekeraar.

Wat is het alarmnummer in het land waar u naartoe gaat?

In alle landen van de Europese Unie kunt u in het geval van een noodsituatie het alarmnummer 112 bellen. Maar ook in veel andere landen zoals bijvoorbeeld Sri Lanka, Nigeria en Jordanië geldt dit noodnummer. Om zeker te weten dat u in het geval van een noodsituatie snel het juiste alarmnummer belt, is het handig om van tevoren na te gaan welk alarmnummer op uw vakantiebestemming gebruikt wordt.

Je kunt in onze vergelijker nieuwe premies berekenen voor je zorgverzekering, zodat je ook in 2019 een goede zorgverzekering af kan sluiten.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

Vergelijk de beste verzekeraars

Contact opnemen? Simpel!

Overige informatie

© copyright