Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?
17 June 2019 -

U heeft het misschien wel gemerkt. De premies van uw WA-autoverzekering zijn de laatste jaren gestegen. Deze stijging zal de komende jaren nog wel doorgaan. Verzekeraars maken namelijk structureel verlies op hun WA-autoverzekeringen. Gemiddeld zouden verzekeraars de premie met 13% moeten verhogen om geen verlies meer te maken op de WA-autoverzekeringen. Maar hoe kan het nu dat de kosten voor verzekeraars steeds hoger worden? En hoe blijven verzekeraars dan toch financieel onafhankelijk ondanks dit verlies? Verzekering.nl heeft voor u de antwoorden op deze vragen.

Hogere kosten

De stijging van de kosten heeft 2 oorzaken. De eerste oorzaak is het toenemende aantal technische onderdelen in een auto. Deze technische onderdelen, zoals achteruitrijcamera’s, zijn vaak duur om te vervangen. Een kleine botsing kan al genoeg zijn om de camera te moeten vervangen. De tweede oorzaak van de kostenstijging is de kosten van letselschade. De claims bij letselschade blijven alsmaar hoger worden als gevolg van de maatschappelijke en juridische ontwikkelingen. Bij een ongeluk kan het voorkomen dat er juridische hulp bij nodig is. Deze procedures duren vaak lang en de kosten hierbij zijn ook zeer hoog.

Financieel onafhankelijk

Ondanks de hoge kosten die verzekeraars maken, lukt het hun toch om hun hoofd boven water te houden. Zij kunnen dit doordat de beperkt en volledig Casco autoverzekeringen gedeeltelijk de kosten opvangen. Alleen dit is op zichzelf niet genoeg. Hier komt maar een klein gedeelte van de inkomsten vandaan. Verzekeraars hebben vooral hun inkomsten gegenereerd door positieve beleggingsopbrengsten. In 2018 was het bellegingsresultaat €367 miljoen. Verzekeraars moeten van de Nederlandsche bank er wel voor zorgen dat zij financieel stabiel blijven. Met het constante verlies op de WA-autoverzekering is het positieve beleggingsresultaat niet genoeg om dit te compenseren. Vandaar dat verzekeraars toch uw WA-autoverzekeringspremie verhogen. Zolang de kosten na een ongeluk blijven toenemen, zal voor u ook de premie die u betaalt voor uw autoverzekering toenemen. De grootste kostenposten zijn de schade aan technische onderdelen en de juridische gevolgen die daarbij komen kijken. Daarnaast dienen de verzekeraars financieel stabiel te blijven, ondanks de verliezen die zij maken. Hier komen dus de verhogingen van uw premies vandaan. Wilt u voor uzelf alle autoverzekeringen vergelijken en de beste vinden die bij u past? Dat kunt u met onze vergelijker op de website.

Vergelijk de beste verzekeraars

Contact opnemen? Simpel!

Overige informatie

© copyright