Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?

Overstappen van zorgverzekering in 2019 loont

20 November 2018 -

Zoals elk jaar hebben de zorgverzekeraars hun premies bekend gemaakt en helaas zijn de premies voor 2019 wederom gestegen. Naast deze stijging is het verschil tussen de verschillende zorgpremies ook toegenomen. Voor de basisverzekering kan dat verschil al meer dan 420 euro bedragen tussen de goedkoopste en de duurste basisverzekering.

De basisverzekeirng betreft het zelfde pakket die door de overheid wordt bepaald. Het verschil in de premie zit hem dan ook in dekking, d.w.z. of het een budget, een natura, een restitutiepolis of een combipolis betreft.

Verzekering.nl zet dit voor u op een rijtje:

Naturapolis

Bij een naturapolis betaalt de zorgverzekraar direct de kosten echter alleen bij zorgverleners waarmee de zorgverzekraar een contract mee heeft. Als u een andere zorgverlener kiest dan wordt de rekening neit of alleen gedeelteijk vergoed.

Restitutiepolis

Deze polis wordt ook wel vrije zorgkeuze genoemd. U bent namelijk vrij om zelf te kiezen welke zorgverlener u kiest. U moet echter wel soms de rekening eerst zelf betalen en het later bij uw zorgverzekeraar declareren.

Combinatiepolis

Zoals de naam het al doet vermoeden is dit een combinatie tussen de restitutie- en naturapolis. Bij deze polis heb je vrije keuze bij de meeste zorgverleners, echter niety bij allen. Het kan dan ook zo zijn dat u moet bijbetalen . Voordeel is dat combinatiepolis goedkoper is dan restitutiepolis terwijl u wel veel meer keuze vrijheid hebt dan bij de naturapolis.

Wij raden u dan ook aan om heel goed na te gaan welke polis bij uw wensen past

U kunt in onze vergelijker nieuwe premies berekenen voor uw zorgverzekering, zodat u ook in 2019 een goede zorgverzekering af kan sluiten.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

Vergelijk de beste verzekeraars

© copyright