Op de hoogte
blijven?
3 September 2018 - NIma

Keuringsinstantie Kiwa SCW gaat vanaf volgend jaar auto's met keyless entry niet meer goedkeuren. Dit zal resulteren dat de automobilisten dan net verzekerd zijn tegen diefstal of schade.

Makkelijk te hacken

Volgens dhr. Verkerk van het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV) zijn autos met deze sleutels van 2017 en ervoor gemakkelijk te hacken. Hierdoor kunnen verzekeraars weigeren bij diefstal of schade uit te keren. ABN AMRO heeft reeds dekking geweigerd bij een reispolis gestolen koffers uit een keyless entry voertuig.

Advies

Automobilisten die een afgekeurde “auto” hebben kunnen twee dingen doen om geen problemen met hun verzekering te krijgen; Ze kunnen de keyless entry uit schakelen. Of ze kunnen zelf een beveiligsysyteem laten installeren.

Vergelijk de beste verzekeraars

Contact opnemen? Simpel!

Overige informatie

verberg
 v.a. 79,95 p/m

Overstappen van zorgverzekering
voor 2020?

Vind via verzekering.nl de zorgverzekering die het best bij jou past!

© copyright