Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?
25 April 2018 -

Als u een tweede auto koopt, heeft u daarbij een tweede autoverzekering nodig. U kunt op de premie van uw tweede autoverzekering soms korting ontvangen. Verschillende autoverzekeraars bieden deze korting aan als u beide auto’s bij dezelfde verzekeraar onderbrengt. Er zijn echter verschillende voorwaarden om in aanmerking te komen voor deze korting.

Voorwaarden voor een tweede auto

Verzekeraars stellen bepaalde voorwaarden voordat u gebruik kunt maken van een tweede autoregeling. Deze voorwaarden verschillen per verzekeraar. Als u wilt weten of u in aanmerking komt voor de premiekorting, kijk dit dan na bij uw verzekeraar. De meeste verzekeraars hanteren de volgende voorwaarden:

  • Bestuurders moeten ouder zijn dan 24 jaar
  • De auto moet op u eigen naam of op de naam van u partner verzekerd zijn
  • De auto mag niet op de naam van uw kind verzekerd zijn
  • U mag de afgelopen 1 of 2 jaar geen schade hebben gereden
  • Uw auto mag geen hogere waarde hebben

Korting ontvangen

De korting die u krijgt op uw verzekering van de tweede auto, is meestal gelijk aan de korting die u op de verzekering van de eerste auto ontvangt. Dit staat in verband met de opgebouwde schadevrije jaren van de eerste auto. Het aantal schadevrije jaren draagt u echter niet over van de eerste naar de tweede auto. De tweede auto bouwt zelf schadevrije jaren op, maar ontvangt wel dezelfde korting als de eerste auto. Indien uw eerste auto dus geen schadevrije jaren heeft, ontvangt u ook geen korting op de premie van uw tweede auto.

Schade rijden met uw tweede auto

Indien u schade rijdt met de eerste auto, heeft dit enkel invloed op het aantal schadevrije jaren van de eerste auto. Als u met uw tweede auto schade rijdt, heeft dat geen invloed op de schadevrije jaren van de eerste auto. U behoudt dus uw premiekorting. Pas zodra u met uw tweede auto overstapt naar een nieuwe verzekeraar, is het aantal schadevrije jaren van belang. Uw verzekeraar houdt deze jaren voor u bij, maar het is altijd verstandig om dit zelf ook ergens te noteren.

Goed opletten

Dat u premiekorting krijgt via de verzekering van uw eerste auto, wil niet zeggen dat dit de meest voordelige verzekering is voor uw tweede auto. Ondanks de korting door de tweede autoregeling kunt u goedkoper af zijn als u uw tweede auto bij een andere verzekeraar verzekerd. Vergelijk daarom van tevoren goed, voordat u een nieuwe verzekering afsluit. Zo voorkomt u dat u onnodig teveel betaald.

Het is erg eenvoudig om te besparen op uw autoverzekering en zoals u eerder heeft gelezen kan het u ook nog eens een hoop geld schelen. Daarom raadt Verzekering.nl u aan om onze vergelijker te gebruiken als u autoverzekeringen wil vergelijken.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

Vergelijk de beste verzekeraars

Contact opnemen? Simpel!

Overige informatie

© copyright