Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?
22 November 2017 - NIma

De wijzigingen in de zorgverzekering voor 2018 zijn bekend. Ook als u niet van plan bent om over te stappen is het belangrijk om op de hoogte te zijn van deze veranderingen. Zo weet u wat u het aankomende jaar kunt verwachten. We hebben de belangrijkste veranderingen voor u op een rijtje gezet.

Wat verandert er aan het basispakket?

In 2018 verdwijnen er geen behandelingen uit het basispakket. De basisverzekering wordt uitgebreid met een aantal vergoedingen:

  • Mensen met artrose aan de heup- en kniegewrichten krijgen de eerste 12 behandelingen oefentherapie vergoed.
  • Kankerpatiënten die immuuntherapie ondergaan krijgen het vervoer van en naar de behandeling vergoed.
  • De verzorging voor kinderen onder de 18 jaar wordt vergoed. Deze verzorging moet dan wel samenhangen met geneeskundige zorg.

Gedurende het nieuwe jaar is het mogelijk dat er meer vergoedingen worden toegevoegd aan de basisverzekering. Dit geldt ook voor de opname van medicijnen in het basispakket.

Is het eigen risico verhoogd?
Het eigen risico is niet verhoogd en blijft 385 euro. De voorgenomen toename van het eigen risico naar 400 euro zet dus niet door. Hierdoor is de zorgpremie bij de meeste verzekeraars wel lichtelijk verhoogd.

Is er een verschil in de zorgpremie?
De zorgpremie in 2018 verschilt per verzekeraar. De meeste verzekeraars hebben hun premie verhoogd. Gemiddeld betaalt u in het komende jaar 25,80 euro meer. Ondanks dat deze stijging minder hoog is dan verwacht, is het verschil tussen de goedkoopste en duurste basisverzekering fors: 324 euro op jaarbasis. Dit maakt het des te belangrijker om uw huidige zorgverzekering te vergelijken en zo de best passende verzekering te kiezen.

Toename zorgtoeslag
De zorgtoeslag stijgt in 2018, net als de zorgpremie. De zorgtoeslag geldt als u een minimuminkomen heeft. De hoogte van de toeslag is afhankelijk van uw inkomen en of u een toeslagpartner heeft. Benieuwd wat deze wijziging voor u inhoudt? Lees de bedragen per maand, per inkomen.

Klaar om over te stappen? Bekijk deze handige tips voor het kiezen van een bij u passende zorgverzekering.

U kunt in onze vergelijker nieuwe premies berekenen voor uw zorgverzekering, zodat u ook in 2019 een goede zorgverzekering af kan sluiten.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

Vergelijk de beste verzekeraars

Contact opnemen? Simpel!

Overige informatie

© copyright