Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?
26 September 2017 - Jeremy

Veel zorgverzekeraars bieden vrije zorgkeuze aan. Dit betekent dat een klant zelf kan kiezen voor een zorgaanbieder. Deze aanbieders hebben vaak verschillende tarieven. Zo komt het voor dat consumenten veel betalen voor een behandeling die elders goedkoper is. Ziekenhuizen en verzekeraars zijn opgeroepen al hun tarieven toegankelijk te maken.

Transparantie
Consumenten hebben het recht om van tevoren te weten wat een behandeling kost. De consumentenbond vind dat consumenten de mogelijkheid moeten krijgen om de tarieven te vergelijken. Deze kennis kan dan worden meegenomen als er een zorgaanbieder wordt gekozen.
Behandelingen
De consumentenbond voerde dit jaar een onderzoek uit waarbij ziekenhuistarieven werden vergeleken. Hierbij werd er gelet op de prijs van een behandeling in vergelijking tot andere ziekenhuizen. Conclusie: het prijsverschil kan enorm zijn. De prijzen voor dezelfde behandeling kunnen honderden euro's verschillen. Zie onderstaande tabel

Vrije zorgkeuze
Als uw verzekeraar vrije zorgkeuze aanbiedt, kunt u zelf kiezen waar u wordt behandeld. Zo heeft u dus zelf de touwtjes in handen en weet u meteen waar u aan toe bent. Dit is over het algemeen wel duurder dan een beperkte vrije zorgkeuze of geen zorgkeuze. Klik hier om te zien wat uw zorg kost.
Geen vrije zorgkeuze
Verzekeraars die geen vrije zorgkeuze aanbieden zijn vaak goedkoper. Zij kunnen namelijk prijsafspraken maken met aangesloten zorgaanbieders. Dit betekent wel dat u altijd bij deze aanbieders moet aankloppen. Als u dit niet doet, kan uw verzekeraar ervoor kiezen niet te vergoeden.
Beperkte vrije zorgkeuze
Dit is vergelijkbaar met de vrije zorgkeuze. U kunt zelf uw zorgaanbieder kiezen. Uw verzekeraar heeft wel prijsafspraken, maar geeft een lagere vergoeding als u niet voor een aangesloten aanbieder kiest.
Zorgverzekering afsluiten
Op onze website Verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een zorgverzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke zorgverzekering het goedkoopst is en welke het beste bij u past.

Vergelijk de beste verzekeraars

Contact opnemen? Simpel!

Overige informatie

© copyright