Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?
26 September 2017 - Jeremy

Zorgverzekeraar DSW maakte als eerste de nieuwe kosten bekend. Tegen de verwachting in, verlaagt DSW juist de kosten. Politici en deskundigen hadden in elk geval een premieverhoging verwacht. DSW verlaagde echter niet alleen de premie, maar ook het eigen risico wordt verlaagd.

Eigen risico en premie
De klanten betalen 50 cent per maand minder aan premie. Dit is een verlaging van 6 euro op jaarbasis. Voor de basisverzekering betalen de klanten 1290 euro. Dit komt neer op een premie van 107,50 euro per maand. De verzekeraar verlaagt het eigen risico met 10 euro, waardoor het totaal neerkomt op een bedrag van 375 euro.

DSW is van mening dat de hoogte van het eigen risico onrechtvaardig is. De verlaging hiervan wordt daarom ook gezien als een symbolisch bedrag. De kosten van het eigen risico zouden eerlijk moeten worden verdeeld over de chronisch zieke en gezonde mensen. "De hoogte van het eigen risico, schiet zijn doel voorbij", aldus directeur Chris Oomen.

Miljoenennota te hoog
Het kabinet hield in de nota rekening met een jaarlijkse premiestijging van 81 euro. Daarom is het verrassend dat DSW zowel de premie als het eigen risico juist verlaagt. Volgens de verzekeraar zijn de zorgkosten in de miljoenennota te hoog geraamd.

De nota is gebaseerd op de te hoge zorgkosten van 2017. De meest recente cijfers laten zien dat de kosten van dit jaar zullen dalen. Het loon in de zorg is minder hard gestegen dan verwacht. Ook zijn de kosten voor onder andere medicijnen, lager uitgevallen. Op basis van deze gegevens, verwacht de verzekeraar dat ook volgend jaar de kosten zullen dalen.

Verzekering afsluiten
Op onze website Verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een zorgverzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke zorgverzekering het goedkoopst is en welke het beste bij u past.

Vergelijk de beste verzekeraars

Contact opnemen? Simpel!

Overige informatie

© copyright