Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?
14 September 2017 - Jeremy

Het herfstseizoen is gearriveerd. De lange jassen worden weer aangetrokken en de windhozen sparen geen enkele paraplu, fietser of kromlopende voetganger. Maar wat betekent dit voor uw auto? En hoe kunt u zich optimaal indekken tegen het onvoorspelbare herfstweer?

WA-verzekering
De Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA-verzekering) beschermt de verzekerde als deze schade toebrengt aan een ander. De schade aan de andere auto wordt gedekt, maar de bestuurder die de schade heeft veroorzaakt raakt van de regen in de drup. Met een WA-verzekering wordt namelijk de schade aan uw eigen auto niet gedekt, door uw verzekeraar. Soms kan de schade aan uw voertuig er zelfs toe leiden dat u er niet langer mee de weg op mag. In dat geval is het verstandig om snel op zoek te gaan naar uw regenpak en stoffige ov-chipkaart of een vervangend voertuig.
WA + beperkt casco en herfst
Voor auto's die ongeveer 4 jaar oud zijn, wordt over het algemeen een WA + beperkt casco verzekering aangeraden. Uw auto is op dit moment nog teveel waard om te kiezen voor alleen een WA-verzekering. De auto zal inmiddels veel van zijn nieuwwaarde hebben verloren. Met een volledig casco loopt u echter het risico dat u uw auto oververzekert. Maar wist u dat u met een beperkt casco ook verzekerd bent tegen stormschade? Zeker nu de stevige Hollandse wind zo nu en dan wat takken losmaakt, is de kans dat uw auto stormschade oploopt hoger.
Rijgedrag in het najaar
Zoals u waarschijnlijk heeft kunnen waarnemen, moet men in de regenachtige weersomstandigheden vaak het rijgedrag aanpassen. Zo kan het voorkomen dat u plots moet uitwijken voor een voetganger of fietser, die zo snel mogelijk beschutting zoekt. Soms anticipeert een automobilist niet op de gedragingen van andere weggebruikers en kan er schade ontstaan. Daarom is het belangrijk om nog oplettender te zijn tijdens de windvlagen, regen en onweer. Regel daarom nu uw autoverzekering. Vervolgens kunt u met een gerust gevoel, oplettend oog en hoge verwarming de weg op.
Autoverzekering afsluiten
Op onze website www.verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een autoverzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke autoverzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past. Klik hier in onze vergelijker voor een autoverzekering die bij u past.

Gerelateerde artikelen

Vergelijk de beste verzekeraars

Contact opnemen? Simpel!

Overige informatie

© copyright