Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?
10 August 2017 - Jeremy

Ga je samenwonen? Dit is in eerste instantie natuurlijk heel erg spannend en leuk. Maar daarnaast is het ook een grote stap en zullen er een aantal financiële zaken geregeld moeten worden, zoals verzekeringen. De kans is natuurlijk groot dat je dubbele verzekeringen hebt. Maar welke verzekeringen zijn dubbel en welke verzekeringen ontbreken er nog?

Het is verstandig om vooraf met je partner samen te kijken naar welke verzekeringen jullie al hebben. Denk bijvoorbeeld aan de zorgverzekering die voor iedere Nederlander verplicht is. Op het moment dat je gaat samenwonen kan het zijn dat je bepaalde verzekering moet aanpassen, opzeggen of opnieuw moet aanvragen.

Welke verzekeringen heb je nodig?

- Rechtsbijstandverzekering. Het is goedkoper om deze verzekering samen af te sluiten. De rechtsbijstandverzekering helpt u uit de brand wanneer u een juridisch conflict heeft.
- Inboedelverzekering. Samen hebben jullie maar één inboedelverzekering nodig.
- Reisverzekering. Het is goedkoper om een reisverzekering samen af te sluiten. Je kunt ervoor kiezen voor een doorlopende reisverzekering of voor een kortlopende reisverzekering.
- Opstalverzekering. Een opstalverzekering is bedoeld voor mensen met een koophuis. Bij een hypotheek stelt de bank soms de opstalverzekering als een verplichting.
- Autoverzekering. Als je een eigen auto hebt, blijft deze gewoon op jouw naam staan.
- Zorgverzekering. Veel mensen maken gebruik van collectiviteit. Hierdoor krijgen ze korting op hun zorgpremie. Bij de meeste zorgverzekeraars mag je je partner meeverzekeren.
- Overlijdensrisicoverzekering. De bank verplicht je vaak al om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten zodra je een hypotheek aanvraagt. Bij deze verzekering krijgt je partner een bedrag uitgekeerd wanneer je komt te overlijden.
- Uitvaartverzekering. Met een uitvaartverzekering verzeker je je tegen kosten van je uitvaart. Je kunt bij een uitvaartverzekering samen met je partner op één polis komen te staan.

Bijna alle verzekeringen kun je dus samen afsluiten om geld te besparen. Dit is makkelijk om te regelen door je huidige verzekering te wijzigen en op twee namen te zetten. De ander kan dan zijn verzekering opzeggen. Verzekering afsluiten

Op onze website Verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een verzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke verzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.

Vergelijk de beste verzekeraars

Contact opnemen? Simpel!

Overige informatie

© copyright