Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?

Verzekeraar mag kapotte telefoon vervangen door refurbished toestel

8 August 2017 -

Klachteninstituut Kifid heeft bepaald dat de verzekeraar een kapotte smartphone van de verzekerde mag vervangen door een refurbished toestel. Een refurbished toestel is een gebruikt toestel die eerst terug gebracht wordt naar de leverancier. Het toestel wordt dan eventueel gerepareerd en er worden onderdelen vervangen waar het nodig is. Als dan blijkt dat hij functioneert en eruitziet als een nieuw toestel, kan hij als refurbished toestel worden verkocht.

Klachtenprocedure Het klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid), heeft in een klachtenprocedure van een consument bepaald dat een verzekeraar een kapotte smartphone mag vervangen door een refurbished toestel. De verzekerde had een klachtenprocedure bij de Kifid opgestart omdat hij het niet eens was met het aanbod van zijn verzekeraar toen zijn 11 maanden oude Sony Xperia Z5 kapotging.

Kwaliteitstest De verzekeraar heeft een refurbished toestel van het type Sony Xperia Z3+ aangeboden als vervanging. Dit toestel heeft alle kwaliteitstesten voor een nieuw toestel doorstaan en het toestel zou bestaan uit nog nooit gebruikte fabrieksonderdelen. Bovendien heeft de verzekeraar ook nog eens een garantie aangeboden van drie maanden met betrekking tot defecten. Dit alles is voor het Kifid genoeg om te stellen dat de verzekeraar aan de eisen voor vervanging heeft gedaan.

Tussenpersoon Volgens de consument heeft de verzekeraar hem onvoldoende duidelijk gemaakt dat een vervangend toestel, tweedehands onderdelen bevat. De verzekerde beweert dat hem tijdens de aanschaf van de Xperia Z5 in de winkel is gezegd dat hij recht zou hebben op een nieuw toestel. Het Kifid stelt dat het hier ging om een tussenpersoon, namelijk de winkelier. De verzekeraar kan niet verantwoordelijk gehouden worden voor uitspraken van tussenpersonen. Tegen de uitspraak kan bij het Kifid geen beroep aangetekend worden omdat het schadebedrag minder dan 25.000 euro bedraagt. Verzekering afsluiten Op onze website Verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een verzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke verzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.

Vergelijk de beste verzekeraars
© copyright