Nederland is wereldkampioen verzekeren

Zorgverzekering nieuws

Nederland is wereldkampioen verzekeren

2 minuten leestijd

Nederlanders zijn wereldkampioen in verzekeren. BNR-columnist Paul Laseur zei: “We doen het zo graag, verzekeren, ons land is wereldkampioen. Een gemiddelde Nederlander besteedt meer dan 4 procent van zijn inkomen aan verzekeringen. Wij Nederlanders hebben gemiddeld acht verschillende polissen, dit is meer dan in welk land ook.

In een krantenbericht uit het Financieele Dagblad stond dat de gemiddelde Nederlander ongeveer 4,2 procent van zijn inkomen uitgaf aan verzekeringen. Nederland staat daarmee op nummer één binnen de EU. Maar omdat de zorgpremie vaak via de belastingen worden betaald, laten we deze weg. Hierdoor staat Nederland op een tiende plaats.

Nederland wereldkampioen?
Is Nederland wel echt wereldkampioen in verzekeren? Nederlanders verzekeren zich meer dan gemiddeld in Europa, maar het kan zeker nog meer. In ontwikkelingslanden kan je het zo gek niet bedenken waar mensen zich allemaal voor kunnen verzekeren.

In Nederland is het wel zo dat vrijwel alles apart te verzekeren is. In bijna geen enkel ander land kun je voor elk klein dingetje een aparte verzekering afsluiten.

Niet waar
Over dat ‘wereldkampioen verzekeren’ zegt Roger Leaven, hoogleraar verzekeringseconomie aan de Universiteit van Amsterdam: “Dat is niet waar. Maar het is wel lastig hier een duidelijk beeld van te geven.”

Oververzekerd
Er zijn zeker een aantal mensen in Nederland die oververzekerd zijn. Hierdoor staat Nederland ook zo hoog op de lijst van de EU. Er zijn bijvoorbeeld mensen die een oude auto die ze niet meer gebruikten allrisk verzekerd hebben. Wanneer je een nieuwe auto ook verzekerd hebt, heb je dus al twee autoverzekeringen. Dit is onnodig en zo zijn er nog wel een aantal dingen waardoor mensen oververzekerd zijn.

Conclusie
Nederlanders verzekeren zich over het algemeen meer dan gemiddeld in Europa, maar ze zijn zeker geen wereldkampioen.

Verzekering afsluiten
Op onze website
Verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een verzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke verzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven