Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?
20 July 2017 - Jeremy

Het laatste jaar hebben personen meer moeten betalen voor de premies van autoverzekeringen. Dit jaar zijn de premies voor de autoverzekeringen echter weer eens vors gestegen. In sommige gevallen spreken we van een stijging van 65%.

Gemiddeld zijn de prijzen van nieuwe polissen gestegen met 16%, meldt de consumentenbond. Veel uitschieters zijn vooral terug te zien bij kleine verzekeringsmaatschappijen. Zo staat de Kilometerverzekering het hoogst met een gemiddelde premiestijging van 62%. Ook zijn de prijzen van Autoweek, SNS en Verzekeruzelf.nl met 35% tot 55% gestegen.

In vergelijking met kleine verzekeringsmaatschappijen heeft er bij grote verzekeringsmaatschappijen zoals Reaal en ASR nauwelijks tot geen prijsstijging plaatsgevonden bij de premies voor de autoverzekeringen.

Dit jaar was de stijging van de premies voor de autoverzekeringen echter te verwachten. De premies voor de autoverzekeringen zijn al jarenlang te laag om de schades die voorkomen te kunnen dekken.

Door de stijgende concurrentie probeerden verzekeringsmaatschappijen zoveel mogelijk consumenten te werven. Door goedkope premies aan te bieden aan consumenten maakten de verzekeringsmaatschappijen het aantrekkelijker voor consumenten om een verzekering af te sluiten. Op lange termijn heeft deze actie juist voor meer kosten dan opbrengsten gezorgd. Doordat verzekeringsmaatschappijen juist meer schades moesten uitkeren dan dat er verdiend werd op de premies van consumenten

Dit probleem doet zich sinds 2011 voor. De Nederlandsche Bank heeft veel zorgen geuit over dit probleem. Deze instantie zorgt voor de stabiliteit in de verzekeringssector. De Nederlandsche Bank heeft vorig jaar verzekeraars aangespoord om actie te ondernemen en dat heeft geleidt tot de hogere premies van autoverzekeringen.

Autoverzekering afsluiten
Op onze website www.verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een autoverzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke autoverzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.

Klik hier in onze vergelijker voor een autoverzekering die bij u past.

Gerelateerde artikelen

Vergelijk de beste verzekeraars

Contact opnemen? Simpel!

Overige informatie

© copyright