Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?
17 July 2017 - Jeremy

Zoals veel mensen weten is een rijbewijs 10 jaar geldig. De kans dat je onthoudt wanneer deze precies verloopt is klein. Daarom krijg je automatisch een bericht van de overheid waarin wordt aangegeven hoelang hij nog geldig is. Maar wat als je het bericht over het hoofd ziet. Welke gevolgen zijn eraan verbonden?

Naast het feit dat je bij het rijden van een auto met een verlopen rijbewijs een forse boete kan krijgen is er ook een ander probleem waar we later op terugkomen. De boete die je kan krijgen voor het rijden met een verlopen rijbewijs is 90 euro. Indien je rijbewijs langer dan een jaar is verlopen bedraagt de boete zelfs 340 euro.

Wat veel mensen echter niet weten is dat je ook niet verzekerd bent wanneer je aan het rijden bent met een verlopen rijbewijs. Dit betekent dat je bij een botsing de schade aan je auto zelf moet betalen. Echter niet alleen je eigen auto, maar ook de schade die is ontstaan bij de tegenpartij. Dit kan natuurlijk een dure grap worden. Daarom is het handig om van te voren je rijbewijs aan te vragen

Om goed op de hoogte te blijven kan je natuurlijk naar de site van de overheid. Het is belangrijk dat je de mail bijhoudt zodat je niet in een dilemma komt door een verlopen rijbewijs. Als je toch te laat bent kan je kiezen voor een spoedaanvraag echter betaal je hier wel een paar tientjes extra. Daarna duurt het nog 2 hele werkdagen voordat je je rijbewijs kan ophalen. Dus om een soortgelijk probleem te voorkomen is het natuurlijk handig om de verloopdatum goed in de gaten te houden en op tijd een aanvraag in te dienen.

Autoverzekering afsluiten
Op onze website www.verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een autoverzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke autoverzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.

Klik hier in onze vergelijker voor een autoverzekering die bij u past.

Gerelateerde artikelen

Vergelijk de beste verzekeraars

Contact opnemen? Simpel!

Overige informatie

© copyright