Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?
27 June 2017 - Jeremy

De eigen bijdrage voor vrouwen die in een ziekenhuis willen bevallen, moet afgeschaft worden. Dit is de mening van vele zorgverzekeraars, verschillende politieke partijen en de belangrijkste adviseur van minister Edith Scheffers van Volksgezondheid.  

De eigen bijdrage voor zwangere vrouwen die in het ziekenhuis bevallen zonder medische indicatie bedraagt nu nog 340 euro. Maar dit bedrag kan in 2018 misschien volledig komen te vervallen.

Goede begeleiding voor kind en moeder
Zowel het CPZ, de Zorgverzekeraars Nederland en verschillende politieke partije vinden dat de eigen bijdrage bij bevallingen moeten worden afgeschaft. "Iedereen moet gebruik kunnen maken van kraamzorg. Het moet niet van de dikte van je portemonnee afhangen of een moeder en kind goede begeleiding kunnen krijgen. Juist de meest kwetsbare gezinnen worden hierdoor uitgesloten van goede begeleiding. Begeleiding die de veiligheid van de baby en de moeder garandeert", zegt SP-Kamerlid Nine Kooiman.
Samenwerking
Volgens het College Perinatale Zorg (CPZ) kan er beter worden samengewerkt tussen de verloskundigen en de gynaecologen. Het CPZ is een voorstander van integrale zorg. Hierbij krijgt een zwangere vrouw op dezelfde plek te maken met verschillende hulpverleners.
Basispakket
Er vindt binnenkort een overleg plaats over de mogelijke wijzigingen in het basispakket van de zorgverzekering in 2018. Hier wordt er onder andere gesproken over nieuwe vergoedingen en eigen betalingen die verzekerden moeten gaan betalen. Het is nog niet zeker of Schippers het basispakket in haar tijd als demissionair minister aanpast.
Zorgverzekering afsluiten
Op onze website www.verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een zorgverzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke zorgverzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.

Kijk hier in onze vergelijker voor een verzekering die bij u past.

 

Vergelijk de beste verzekeraars

Contact opnemen? Simpel!

Overige informatie

© copyright