Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?
20 June 2017 - Jeremy

Komend najaar zullen zorgverzekeraars ook voor alle aanvullende verzekeringen een zorgverzekeringskaart introduceren. Deze zorgverzekeringskaart moet inzicht bieden in verschillende dekkingen van aanvullende verzekeringen, maakt branchevereniging Zorgverzekeraars Nederland (ZN) maandag bekend. Vorig jaar was er alleen nog een zorgverzekeringskaart voor de basiszorgverzekering, maar dit jaar komt er ook een voor de aanvullende verzekeringen.

"Verzekerden moeten zich goed kunnen oriënteren en goed onderbouwd een keuze kunnen maken voor een aanvullende verzekering", zegt directeur Petra van Holst van branchevereniging Zorgverzekeraars Nederland (ZN). Juist omdat daarbij de persoonlijke situatie grote invloed heeft op de zorgbehoefte, willen zorgverzekeraars hierover duidelijke en voor iedereen begrijpelijke informatie geven. 

Zorgverzekeringskaart
De zorgverzekeringskaart wordt al in november 2017 uitgebracht. De Nederlandse zorgverzekeraars hebben ervoor gekozen om de zorgverzekeringskaarten uit te brengen in een nieuw Europees format. Het gebruik van de Europese format wordt pas vanaf het voorjaar van 2018 verplicht.
Informatie
Op de zorgverzekeringskaart komt verschillende informatie te staan. Zoals informatie over de belangrijkste polisvoorwaarden van de zorgverzekeringen en algemene informatie over de basisverzekering en het eigen risico. De kaart bevat ook informatie over contractering, vergoeding en keuzevrijheid. Het moet hierdoor makkelijker worden voor de verzekerden om een aanvullende zorgverzekering te kiezen. 
Zorgverzekering afsluiten
Op onze website www.verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een zorgverzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke zorgverzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.

Kijk hier in onze vergelijker voor een zorgverzekering die bij u past.

 

Vergelijk de beste verzekeraars

Contact opnemen? Simpel!

Overige informatie

© copyright