Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?
16 June 2017 - Jeremy

Er verschijnen steeds meer zelfrijdende auto's op de Nederlandse wegen. Het aantal ongevallen zal hierdoor dalen. Ook zal door betere alarm- en volgsystemen het aantal autodiefstallen erg afnemen. Maar heeft de autoverzekering hierdoor dan nog wel een toekomst?

Veilig rijden belonen

In 2014 werd de Fairverzekering op de verzekeringsmarkt gezet. Met een apparaatje Chipin wordt veilig rijden gemeten en beloond met maar liefst 35% premiekorting. Hoe veiliger u rijdt, hoe meer korting. Hierdoor is het aantrekkelijk voor mensen om veilig te rijden en nog beter op te letten wanneer ze in de auto zitten.

Zelfrijdende auto's

Door de komst van de zelfrijdende auto's zal het aantal ongevallen dalen met ongeveer 90%. Door het dalen van de ongevallen krijgen steeds meer mensen de nijging om hun WA + beperkt cascoverzekering of hun WA + volledig cascoverzekering stop te zetten. Dit omdat ze het misschien niet meer zo nodig vinden. Als ze dan een keer een ongeluk hebben, is het voordeliger om deze op dat moment zelf te betalen, dan dat ze elke maand een bedrag moeten betalen voor hun autoverzekering.

Wel of geen toekomst voor de autoverzekering?

De WA + beperkt cascoverzekeringen en de WA + volledig cascoverzekeringen blijven de komende jaren zeker nog wel bestaan. Maar door de veranderende markt en de zelfrijdende auto's is de kans van bestaan van de WA + beperkt cascoverzekering en de WA + volledig cascoverzekering in de toekomst wel minder geworden. De samenstelling van de autoverzekeringen gaat wel aangepast worden.

Het is erg eenvoudig om te besparen op uw autoverzekering en zoals u eerder heeft gelezen kan het u ook nog eens een hoop geld schelen. Daarom raadt Verzekering.nl u aan om onze vergelijker te gebruiken als u autoverzekeringen wil vergelijken.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

Gerelateerde artikelen

Vergelijk de beste verzekeraars

Contact opnemen? Simpel!

Overige informatie

© copyright