Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?
31 May 2017 -

Het basispakket voor de zorg is voor iedereen die in Nederland belasting betaalt verplicht. Dit pakket, bestaande uit medische behandelingen en medicijnen, wordt ieder jaar samengesteld door de Tweede Kamer. Naar verwachting kunnen we volgend jaar een aantal uitbreidingen tegemoetzien. De redactie van Verzekering.nl zocht het voor u uit.

Medische behandelingen

Waar patiënten die kampen met artrose in de knie- en heupgewrichten voorheen geen vergoedingen kregen voor medische behandelingen kunnen zij volgend de eerste twaalf behandelingen vergoed krijgen. Ook kunnen oncologie patiënten die behandeld worden met immuuntherapie een vergoeding indienen voor het ziekenvervoer van- en naar de behandelingen.

Medicijnen

Eerder dit jaar werd vermeld mineralen, vitamines en paracetamol 1.000 gram uit het basispakket zouden gaan verdwijnen. Het Expertisecentrum Pharmacie bij Ouderen, KBO-PCOB en het KNMP hebben eerder bezwaar aangetekend tegen het schappen van deze medicijnen. Dit hebben deze organisaties gedaan omdat dit zal leiden tot financiële benadeling van de patiënten die deze dagelijks nodig hebben.

Het Pharmaceutisch Weekblad bracht onlangs een artikel naar buiten waarin zij aantonen dat de miljoen Nederlanders die deze medicijnen slikken ongeveer 80% van het eigen risico verbruiken alleen al bij het gebruik van deze medicatie. Aan de hand van deze informatie is berekend dat er ongeveer € 47 miljoen aan kosten van de zorgverzekeraar in de schoenen van deze patiënten wordt geschoven.

Deze informatie heeft minister Schipper (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) aan het denken gezet. De ouderen in Nederland leven momenteel in een stille armoede waarin zij voor steeds meer kosten komen te staan. Mevrouw Schippers heeft het schappen van deze medicijnen vervolgens laten vallen. Dit betekend dat deze medicatie ook in 2018 gewoon terug te vinden is in het basispakket voor de zorg.

Premie

Of de premie door de uitbreiding van het basispakket omhoog gaat is nog niet bekend. Dit zal in juni besproken worden door de Tweede Kamer.

Op Verzekering.nl kunt u terecht voor het vergelijken van uw zorgverzekering. Wist u dat u tot wel honderden euro's per jaar kunt besparen? Wacht niet te lang en stap voor het nieuwe jaar over van zorgaanbieder.

Klik hier voor het vergelijken van uw zorgverzekering.

Vergelijk de beste verzekeraars

Contact opnemen? Simpel!

Overige informatie

© copyright