Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?
24 May 2017 - Jeremy

Het is tijdens uw zwangerschap heel belangrijk dat u genoeg rust krijgt. Een van de dingen die u kunt doen om tot rust te komen is er even lekker tussenuit gaan. Maar is het gevaarlijk om te vliegen tijdens uw zwangerschap? In deze webblog leggen we dit aan u uit.

Tot wanneer mag u vliegen?
Over het algemeen kunt u tot 28 weken zwangerschap zonder problemen het vliegtuig instappen. Het is tot die tijd dus ook niet gevaarlijk om te vliegen. Geef voor de zekerheid bij het boeken van uw vakantie wel altijd even aan dat u zwanger bent.
Zwangerschapsverklaring
Als u tussen de 28 en de 36 weken zwangerschap gaat vliegen, heeft u vaak een zwangerschapsverklaring nodig. Het is wel een risico om na 28 weken zwangerschap nog het vliegtuig in te stappen, dus vele vliegmaatschappijen raden u dit dan ook af. Het is dus niet gevaarlijk om te vliegen tijdens uw zwangerschap. Bij twijfel kunt u voor de zekerheid altijd een deskundige raadplegen.
Tips tijdens het vliegen
  • Zorg ervoor dat u tijdens de vlucht regelmatig even opstaat om bijvoorbeeld naar het toilet te gaan. Te lang zitten op uw stoel is niet goed voor de doorbloeding.
  • Blijf genoeg water drinken zodat uw vochtbalans goed blijft.
  • Het is soms mogelijk om een stoel aan te vragen met extra beenruimte, maak hier zeker gebruik van. Vraag dit na bij uw vliegtuigmaatschappij.
  • Draag comfortabele, lekker zittende kleding tijdens uw vlucht.
  • Draag uw veiligheidsgordel onder uw buik.
Reisverzekering
Het is verstandig om u van tevoren ook goed te laten informeren over welke reisverzekering u zou moeten afsluiten wanneer u zwanger bent. Op onze website www.verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een reisverzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke reisverzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.

Kijk hier in onze vergelijker voor een reisverzekering die bij u past.

 

Vergelijk de beste verzekeraars

© copyright