Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?
8 May 2017 - Jeremy

Jammer genoeg komt het weleens voor. U komt terug bij uw auto en u ziet dat er is ingebroken. Oh nee½ Al uw spullen zijn weg. Wat moet u nu doen? Onder welke verzekering valt dit? Dit is altijd heel vervelend, want er moet een hele hoop geregeld worden. Wist u dat er in elke twee minuten een autodief een auto openbreekt? Hier vertellen wij welke verzekering u moet benaderen.

Bij een inbraak in uw auto kunnen er twee schades ontstaan. Dit zijn schade aan de auto zelf en schade aan uw persoonlijke spullen. De schades worden allebei gedekt door een andere verzekering. Hieronder staan de schades verder voor u uitgelegd, met bijpassende verzekering.

Schade aan de auto
Als er in uw auto ingebroken is, is er helaas bijna altijd wel schade. Bij schade aan uw auto kunt u bij uw eigen autoverzekering terecht voor de dekking. De verzekering zal een deel of alles dekken onder bepaalde voorwaarden. Het is dan ook zeer belangrijk om de premievoorwaarden van uw verzekering goed door te nemen, zodat u weet welke kosten gedekt zullen worden en welke niet. We hebben voor u hieronder de gemiddelde dekkingen van de autoverzekering weergegeven:
 • WA (Wettelijke aansprakelijkheid)
 • Schade aan anderen
 • WA + Beperkt casco
 • Schade aan anderen
 • Diefstal
 • Aanrijding dier
 • Ruitschade
 • WA + Volledig casco
 • Schade aan anderen
 • Diefstal
 • Aanrijding dier
 • Ruitschade
 • Schade aan eigen auto
 • Aanschafgarantie
 • Aanvullende dekkingen
 • Zekerheid voor inzittenden
 • Verkeersrechtsbijstand
 • Aanschafwaardegarantie
 • Vervangend vervoer Europa
 • Accessoire dekking
Gestolen spullen
Het is vervelend als er naast de schade ook uw spullen gestolen zijn. Alle onderdelen die in uw auto zijn ingebouwd door de fabriek vallen onder de autoverzekering. Uw persoonlijke spullen vallen onder uw inboedelverzekering. Kijk goed naar de polisvoorwaarden van uw inboedelverzekering, want er zijn strenge regels. De spullen mogen bijvoorbeeld niet in het zicht gelegen hebben en de auto moet op slot zijn geweest.
Wat kunt u zelf doen tegen diefstal?
 • Laat niks achter
 • Haal de losse apparatuur uit uw auto (navigatie of radio)
 • Maak het dashboardkastje leeg
 • Parkeer op een goed verlichte en openbare of juist afgesloten plek
 

Kijk in onze vergelijker voor een passende auto- of inboedelverzekering op maat.

Vergelijk de beste verzekeraars

Contact opnemen? Simpel!

Overige informatie

© copyright