Hoe ervaar jij onze site?

Geef ons jouw mening zodat wij onze site
nog verder kunnen verbeteren.

klik hier
Op de hoogte
blijven?
8 February 2017 - Jeremy

Uit onderzoek van het Aansprakelijkheidsverzekering informatie centrum (A.I.C) blijkt dat hondenbezitters niet goed op de hoogte zijn als het gaat om aansprakelijkheid. Bijna de helft van de hondenbezitters bleek niet te weten wie er aansprakelijkheid was voor de hond wanneer deze is ondergebracht bij een hondenuitlaatservice. Het A.I.C heeft onderzoek gedaan naar meer dan 1000 hond eigenaren.

Waar hondenbezitters niet goed op de hoogte bleken van de aansprakelijkheidsregels zijn niet-hondenbezitters dit juist wel. Van de mensen met een ander huisdier dan een hond wist 57% van de ondervraagden wie er aansprakelijk is, bij de hondenbezitters is dit slechts 50% van de ondervraagden. Zelfs mensen zonder huisdieren wisten meer van aansprakelijkheid omtrent de hond dan de hondenbezitters zelf.

Het A.I.C heeft aangegeven zeer verbaast te zijn over de uitkomsten. Het baasje is namelijk in bijna alle gevallen aansprakelijk over de hond. Alleen als de hondenuitlaatservice besluit de hond zonder riem uit te laten is de uitlaatservice aansprakelijk. Voor deze vorm is gekozen aangezien honden onvoorspelbare dieren zijn en de uitlaatservice niet altijd iets kan doen aan ongelukken door honden in bijvoorbeeld het verkeer. Op dit moment is het zo dat bij alle ongelukken die uit 'de eigen energie' van de hond komen het baasje aansprakelijk is. 'De eigen energie' van de hond houdt in 'de actie die de hond onderneemt'.

Bijna 20% van de Nederlandse bevolking is in het bezit van één of meerdere honden, in totaal zijn er 1.5 miljoen honden in Nederland. Jaarlijks vinden er zo'n 150.000 bijtincidenten plaats. Voor dit soort incidenten kan het baasje over het algemeen een beroep doen op zijn aansprakelijkheidsverzekering.

Heb jij je aansprakelijkheidsregeling nog niet geregeld of ben je benieuwd of je bij een andere verzekeraar goedkoper uit kan? Vergelijk dan via www.verzekering.nl/aansprakelijkheidsverzekering alle verzekeraars en vindt de verzekeraar die het best bij jou past.

Vergelijk de beste verzekeraars

Contact opnemen? Simpel!

Overige informatie

© copyright